Bliži se sezona ljetnih godišnjih odmora koja mnogima donosi vječiti problem: noćne more pakiranja odjeće i planiranja obroka u trenutcima kada je zbog ograničenog budžeta svaki euro bitno uštedjeti. Naročito ako ne prakticirate ljetovanje u hotelu ili niste pobornik odlazaka u restorane, pametan popis potrebnog za pripremu jednostavnih, ali zdravih i okrepljujućih obroka, često je teško kreirati.
Kako bi već sada, ali i tijekom godišnjeg odmora bili spremni za ove izazove, donosimo recept za savršene Quick&Easy ćevapčiće – ukusne popečke s feta sirom, servirane s hummusom i povrćem i gotove za svega pola sata. Druge besplatne recepte preuzmite na poveznici: https://www.kotanyi.com/hr/quick-easy/
Sastojci:
(za 4 osobe)
Za popečke:
- 500 g mljevene junetine
- ½ glavice luka, sitno sjeckanog
- 2 češnja češnjaka, sitno sjeckanog
- 1 jaje
- 40 g krušnih mrvica
- 1 žlica Kotányi Quick & Easy za ĆEVAPČIĆE
- 100 g feta sira, mrvljenog
Za serviranje:
- 200 g hummusa
- 250 g cherry rajčica
- 1 salatni krastavac
- ½ ljubičastog luka
- 100 g feta sira
- Sok ½ limuna
- Svježi kopar, nasjeckan
- Sol i papar, po ukusu
Priprema
1. U veću zdjelu dodajte sve sastojke za popečke osim feta sira i dobro ih sjedinite. Na kraju dodajte feta sir i kratko promiješajte. Mokrim rukama oblikujte popečke, oko 20 g smjese za jedan.
2. Zagrijte tavu na srednje jaku vatru. Ulijte 1 žličicu ulja, dodajte polovicu popečka i pecite 4 minute sa svake strane. Pečene popečke vadite na pladanj. Ponovite s ostatkom mesa.
3. Dok se popečki peku, pripremite povrće. Cherry rajčice operite i narežite na pola. Krastavac prepolovite po dužini i nasjeckajte na komade debljine 3 mm. Ljubičasti luk nasjeckajte na tanke polumjesece. U zdjelu dodajte povrće, mrvljeni feta sir i začinite sokom limuna, koprom, soli i paprom te dobro promiješajte.
4. Na pladanj za posluživanje razmažite hummus, dodajte popečke i salatu te poslužite.