gastro postao
Ove princezice jednostavne su za pripremu i, vjerujte nam - jako ukusne!
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Srednje
Za kremu:
- 300 ml mlijeka
- 3 žumanjca
- 3 žlica šećera
- 3 žlica brašna
- 1 vanilin šećer
- 200 ml slatkog vrhnja
Za krafne:
- 200 ml vode
- 100 ml ulja
- 6 žlica oštrog brašna
- 3 jaja
- prstohvat soli
Priprema
- Vodu i ulje staviti da provriju, dodati brašno (maknuti s vatre) i miješati. (Smjesa treba biti gusta.) Ostaviti da se hladi.
- Krema: Mlijeko staviti da provrije. (200 ml) U drugoj zdjeli umutiti žumanjke, šećer, vanilin šećer, brašno i ostatak mlijeka.(100 ml) Miješati pjenjačom da nema grudica. Dodati smjesu u mlijeko i nastaviti miješati dok se ne skuha (zgusne). Staviti da se hladi.
- U prvu smjesu (mlaku) miksanjem dodavati jedno po jedno jaje. Na pleh staviti papir za pečenje kojeg smo fiksirali s uljem. U špricu staviti smjesu za krafne i napraviti oblike po izboru. Peći 20 minuta na 200 stupnjeva uz ventilator. Ne otvarati pećnicu!
- Krema: Slatko vrhnje izmiksati u šlag. Pola te smjese dodati u ohlađenu kremu (izmiksati). Napuniti krafne i ukrasiti ih.