U potrazi si za ukusnim i sočnim pecivima koja uz to predivno izgledaju? U nastavku pročitaj recept za neodoljiva peciva koje možeš poslužiti uz doručak, ručak ili večeru.
S METRO Foodie Club karticom uživala sam u kupovini namirnica. Osim što METRO Foodie Clubu može pristupiti baš svatko, nude se brojne pogodnosti kupnje.
Sastojci:
- 550 g pirovog brašna TIP 630 (ili pšenično glatko) + dodatno za posipanje…
- 7 g suhog kvasca
- 250 ml mlijeka
- 100 g maslaca
- 2 jaja
- 2 žličice soli-ravne, ne krcate
- 1 žličica šećera, ravna, ne krcata
- Crveni papar
- Ružmarin
- 1 sir Camembert
Priprema:
- U zdjelu stavite brašno.
- U posebnoj zdjelici istucite jaja.
- Maslac otopite.
- Mlijeko ugrijte da bude mlako.
- Mlako mlijeko stavite u lončić, dodajte kvasac i šećer i dobro promiješajte… pustite da se kvasac aktivira 10-ak minuta.
- U brašno dodajte sol pa dobro promiješajte.
- Dodajte mlijeko s kvascem, jaja, maslac i sve dobro promiješajte rukama.
- Prebacite na pobrašnjenu radnu površinu pa dobro zamijesite tijesto dodajući još malo brašna po potrebi, ne više od 25 grama. Trebate dobiti glatku, elastičnu kuglu.
- Vratite tijesto u zdjelu, prekrijte krpom i pustite da se diže sat vremena na toplom dok se ne udvostruči.
- Nakon sat vremena, prebacite ga na radnu površinu i kratko premijesite. Trgajte komadiće veličine oraha i dlanovima oblikujte kuglice.
- Na lim za pečenje koji ste obložili masnim papirom stavite sir pa oko njega u krug slažite kuglice tijesta. Sve premažite jajem. Posipajte crvenim paprom.
- Pecite u dobro zagrijanoj pećnici na 190 °C oko 20 min. Dok ne prime lijepu boju.
- Po želji ukrasite biljem Provanse ili ružmarinom i mini papričicama za posebni ugođaj.
U slast!
Sve namirnice kupila sam koristeći svoju novu METRO Foodie Club karticu. Metro je uvijek bio moj prvi izbor u blagdansko vrijeme. Požurite i postanite član Metro Foodie Cluba jer vas čekaju sjajne pogodnosti.