Recepti 29. siječnja 2022.

Pripremili smo tri recepta za najveće ljubitelje lazanja

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremi slasne, sočne i kremaste lazanje u kojima će uživati cijela obitelj!

Lazanje su tradicionalno talijansko jelo koje ima pozamašan broj obožavatelja diljem svijeta! Mogu se pripremiti na (beskonačno) mnogo načina, ali jedna stvar je uvijek obavezna - bešamel umak. Jednostavan je za pripremu, a jelu daje divnu kremoznost i bogatstvo okusa. Muškatni oraščić ključan je sastojak dobrog bešamela pa nemoj zaboraviti dobro začiniti omiljeni, kremasti umak.

Izaberi svoj recept, pripremi namirnice i baci se na pripremu omiljenog jela od tjestenine.

  • Omiljeni klasik: Lazanje al forno

Klasični recept za lazanje al forno popularne chefice Mary Berry oduševit će i najizbirljivije! Mary Berry je ovaj recept prvi put pripremala na televiziji 1970-ih, a od tada je postao omiljeni recept za pripremu lazanja brojnih generacija. Za najbolje rezultate, ostavi lazanje da odstoje šest sati prije pečenja. Jedna od ključnih stvari gotovo svih najboljih lazanja je savršen bešamel umak, a kako ga pripremiti - pročitaj u nastavku.  

 

Možda vas zanima... Omiljeni klasik: Lazanje po receptu Mary Berry Recepti

 

  • Slasne lazanje sa špinatom i ricottom 

Lazanje sa špinatom i ricottom po receptu Jamieja Olivera, kremaste su i savršeno sočne. Nadjev od špinata i ricotte odlično se sljubljuje sa svježom tjesteninom i bešamel umakom. Mogu ih jesti i vegetarijanci, a odličan su odabir za brzinski ručak ili večeru. Jednom kad ih isprobaš sigurni smo da će se često naći na tvom jelovniku. 

 

Možda vas zanima... Slasne lazanje sa špinatom i ricottom po receptu Jamie Olivera Recepti

 

  • Kremaste lazanje s tikvicama

Zamijeni tjesteninu za pripremu lazanja s tanko narezanim tikvicama i napravi ukusan i zdrav obrok. Lazanje od tikvica s niskim udjelom ugljikohidrata, bez pšenice i glutena, a pune povrća idealan su ručak nakon kojega ti ni najmanje neće nedostajati tjestenina. Kako bi izbjegla vodenkast okus, slijedi recept i tvoje jelo ispast će savršeno. U slast!

 

Možda vas zanima... Lazanje s tikvicama - verzija koju moraš isprobati! Recepti

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.