gastro postao
Ako volite vruću čokoladu „iz vrećice“, oduševit će vas okus i miris ovog sladoleda.
Možda sladoled ne poistovjećujete sa zimom, ali ovaj će vam recept promijeniti mišljenje. U ovoj ćete rashlađenoj poslastici osjetiti dobro poznat okus vruće čokolade pa ne vidimo zašto je ne biste pripremali i tijekom hladnijih dana.
Ako ste u prosincu skeptični prema sladoledu, kombinirajte ga s toplim pitama i biskvitima ili kuglicu jednostavno ubacite u šalicu vruće čokolade ili kave.
Sastojci:
- 700 ml slatkog vrhnja
- 400 ml kondenziranog mlijeka
- 3 pakiranja vruće čokolade
Priprema:
- Čvrsto izmiksajte slatko vrhnje.
- Dodajte kondenzirano mlijeko i sva tri praška za pripremu vruće čokolade i lagano miješajte drvenom žlicom ili špatulom.
- Smjesu premjestite u posudu (cca 20 x 30 cm) i stavite u zamrzivač na barem pet sati.
- Izvadite iz zamrzivača desetak minuta prije posluživanja.
Po želji ubacite i male marshmallows.