Recepti 21. srpnja 2020.

Probaj lepinju punjenu piletinom i sočnim umakom

foto: Perutnina Ptuj

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Tko kaže da lepinja mora biti s ćevapima? Kombinacija sočnog mesa mariniranog u pivu, svježeg povrća i osvježavajućeg umaka postat će hit svakog ljetnog roštilja

Ako ti je ponestalo ideja i želiš se odmaknuti od klasičnog roštilja, donosimo ti recept za pripremu sočne marinirane piletine na roštilju. Posluži je u lepinji ili ciabatti, odnosno talijanskoj vrsti bijeloga kruha. Sve upotpuni kombinacijom svježeg i preprženog povrća te ukusnim umakom od senfa i sweet chillija.

Slasno Međimursko pile u Međimurskom pivu

Jelo je gotovo za 35 minuta i nahranit će četiri osobe, a u videu pogledaj kako je ispalo u pripremi chefa Matka Bukovca.

Sastojci: 

  • Međimursko pile 1,8 kg
  • 100 g tikvica
  • 40 g cherry rajčica
  • 40 g crvenog luka
  • 50 g umaka sweet chilli
  • 20 g senfa
  • Međimursko pivo
  • Četiri manje ciabatte ili lepinje
  • 25 g Kotanyi magic dusta
  • Sol i šareni papar
  • Maslinovo ulje

Priprema:

  1. Najprije je potrebno otkoštiti pile, začiniti ga i marinirati u pivu sat vremena prije stavljanja na žar ili tijekom noći u hladnjaku.
  2. Prije termičke obrade meso ostavi na sobnoj temperaturi da se ugrije kako bi postupak obrade bio kraći, a meso postalo sočno i ukusno. Zatim na slabom žaru ispeci meso.
  3. Tijekom pečenja mesa pripremi povrće i umak. Rajčicu i luk samo nareži na ploške, a tikvice na duže trakice koristeći gulilicu za krumpir. Sve začini i ispeci na žaru. Napravi umak od umaka sweet chilli, senfa i malo piva. 
  4. Ciabattu ili lepinju razreži po pola, tostiraj na žaru te na donju stranu najprije stavi umak, zatim pečene tikvice, narezane ploške rajčice, pečeno meso, umak i ''poklopac'' od ciabatte ili lepinje. I to je to, dobar tek!
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.