Tko kaže da lepinja mora biti s ćevapima? Kombinacija sočnog mesa mariniranog u pivu, svježeg povrća i osvježavajućeg umaka postat će hit svakog ljetnog roštilja
Ako ti je ponestalo ideja i želiš se odmaknuti od klasičnog roštilja, donosimo ti recept za pripremu sočne marinirane piletine na roštilju. Posluži je u lepinji ili ciabatti, odnosno talijanskoj vrsti bijeloga kruha. Sve upotpuni kombinacijom svježeg i preprženog povrća te ukusnim umakom od senfa i sweet chillija.
Slasno Međimursko pile u Međimurskom pivu
Jelo je gotovo za 35 minuta i nahranit će četiri osobe, a u videu pogledaj kako je ispalo u pripremi chefa Matka Bukovca.
Sastojci:
- Međimursko pile 1,8 kg
- 100 g tikvica
- 40 g cherry rajčica
- 40 g crvenog luka
- 50 g umaka sweet chilli
- 20 g senfa
- Međimursko pivo
- Četiri manje ciabatte ili lepinje
- 25 g Kotanyi magic dusta
- Sol i šareni papar
- Maslinovo ulje
Priprema:
- Najprije je potrebno otkoštiti pile, začiniti ga i marinirati u pivu sat vremena prije stavljanja na žar ili tijekom noći u hladnjaku.
- Prije termičke obrade meso ostavi na sobnoj temperaturi da se ugrije kako bi postupak obrade bio kraći, a meso postalo sočno i ukusno. Zatim na slabom žaru ispeci meso.
- Tijekom pečenja mesa pripremi povrće i umak. Rajčicu i luk samo nareži na ploške, a tikvice na duže trakice koristeći gulilicu za krumpir. Sve začini i ispeci na žaru. Napravi umak od umaka sweet chilli, senfa i malo piva.
- Ciabattu ili lepinju razreži po pola, tostiraj na žaru te na donju stranu najprije stavi umak, zatim pečene tikvice, narezane ploške rajčice, pečeno meso, umak i ''poklopac'' od ciabatte ili lepinje. I to je to, dobar tek!