Recepti 03. listopada 2014.

Punjena čokoladna jaja ukrašena glazurom

gastro postao gastro.24sata.hr
Ako se čokolada stvrdne prije nego što je ulijete u kalupe, zagrijte je 20 sekundi u mikrovalnoj dok se ne otopi. Jaja su spremna za vađenje iz kalupa kad se čokolada više ne sjaji

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 494

Jaja

  • 400 g čokolada
  • 1 šalica maslac od kikirikija
  • 1 prstohvat sol

Glazura

  • 500 g šećer, u prahu
  • 2 kom bjelanjak kokošji
  • prehrambena boja u prahu

Priprema

  1. Otopite čokosuze ili čokoladu na pari. Rasporedite čokoladu ravnomjerno u kalup i stavite na pola sata u hladnjak.
  2. Kratko omekšajte maslac od kikirikija u mikrovalnoj ili na vatri. Umiješajte šećer u prahu i sol pa dobro izmiješajte. Napunite smjesom kalupe i poravnajte površinu. Premažite smjesu otopljenom čokoladom i stavite kalupe u hladnjak na još pola sata.
  3. Oprezno izvadite jaja iz kalupa i ukrasite ih glazurom. Za glazuru istucite bjelanjke pa postupno dodajte šećer. U smjesu dodajte željene boje. Mora biti gusta, ali ne pretvrda. Pomoću slastičarske vrećice izradite cvjetove ili ukrase prema želji.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.