gastro postao
Ako se čokolada stvrdne prije nego što je ulijete u kalupe, zagrijte je 20 sekundi u mikrovalnoj dok se ne otopi. Jaja su spremna za vađenje iz kalupa kad se čokolada više ne sjaji
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 494
Jaja
- 400 g čokolada
- 1 šalica maslac od kikirikija
- 1 prstohvat sol
Glazura
- 500 g šećer, u prahu
- 2 kom bjelanjak kokošji
- prehrambena boja u prahu
Priprema
- Otopite čokosuze ili čokoladu na pari. Rasporedite čokoladu ravnomjerno u kalup i stavite na pola sata u hladnjak.
- Kratko omekšajte maslac od kikirikija u mikrovalnoj ili na vatri. Umiješajte šećer u prahu i sol pa dobro izmiješajte. Napunite smjesom kalupe i poravnajte površinu. Premažite smjesu otopljenom čokoladom i stavite kalupe u hladnjak na još pola sata.
- Oprezno izvadite jaja iz kalupa i ukrasite ih glazurom. Za glazuru istucite bjelanjke pa postupno dodajte šećer. U smjesu dodajte željene boje. Mora biti gusta, ali ne pretvrda. Pomoću slastičarske vrećice izradite cvjetove ili ukrase prema želji.
Izvor Skuhatćute
desert
čokolada
niskokaloricna prehrana
uskrs
ljeto
vegetarijanska prehrana
ručak
večera
proljeće
zima
kuhanje na pari
jesen