gastro postao
Ako se čokolada stvrdne prije nego što je ulijete u kalupe, zagrijte je 20 sekundi u mikrovalnoj dok se ne otopi. Jaja su spremna za vađenje iz kalupa kad se čokolada više ne sjaji
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 494
Jaja
- 400 g čokolada
- 1 šalica maslac od kikirikija
- 1 prstohvat sol
Glazura
- 500 g šećer, u prahu
- 2 kom bjelanjak kokošji
- prehrambena boja u prahu
Priprema
- Otopite čokosuze ili čokoladu na pari. Rasporedite čokoladu ravnomjerno u kalup i stavite na pola sata u hladnjak.
- Kratko omekšajte maslac od kikirikija u mikrovalnoj ili na vatri. Umiješajte šećer u prahu i sol pa dobro izmiješajte. Napunite smjesom kalupe i poravnajte površinu. Premažite smjesu otopljenom čokoladom i stavite kalupe u hladnjak na još pola sata.
- Oprezno izvadite jaja iz kalupa i ukrasite ih glazurom. Za glazuru istucite bjelanjke pa postupno dodajte šećer. U smjesu dodajte željene boje. Mora biti gusta, ali ne pretvrda. Pomoću slastičarske vrećice izradite cvjetove ili ukrase prema želji.
Izvor Skuhatćute