Recepti 31. kolovoza 2016.

Sasvim drugačiji doručak: Punjena jaja

Punjena-jaja
foto: Dreamstime
gastro postao gastro.24sata.hr
Umjesto klasičnih kuhanih ili pečenih, evo prijedloga - kako ih puniti

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 186

Potrebno vam je

  • 12 kom jaje kokošje
  • 0.50 šalica pršut
  • 5 kom masline, crne
  • 0.25 šalica paprika, zelena
  • 1 žlica senf
  • 0.50 šalica vrhnje kiselo (12% masti)
  • 2 žlica majoneza
  • češnjak u prahu
  • papar
  • sol

Priprema

  1. Jaja skuhajte, ogulite i prepolovite.
  2. Izvadite žumanjke pa ih pomiješajte s nasjeckanim pršutom, maslinama, paprikom, senfom, vrhnjem, majonezom, češnjakom i paprom.
  3. Smjesu stavite u vrećicu za ukrašavanje pa je istisnite u polovice bjelanjaka
  4. Ukrasite sitno sjeckanim začinskim biljem.

Izvor Uskrsna kuharica 24sata

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.