Kad vam je dosta klasičnog roštilja, vrijeme je za neke nove marinade. Za sezonu roštiljanja na otvorenom, odabrali smo ribeye bez kostiju i šparoge!
U obliku ražnjića i u ovoj fantastičnoj marinadi, meso je brzo pečeno, a šparoge ostaju hrskave baš kako volimo! Detaljan recept donosimo u nastavku, a u videu pogledajte kako je Kasandra pripremila jelo korak po korak.
Ribeye ražnjići sa šparogama u azijskoj marinadi
Sastojci:
- 1 kg ribeye bez kostiju
- 0,5 kg šparoga
- 2 žlice miso paste
- 2 žlice sojinog umaka
- 1 žlica ribanog svježeg đumbira
- 1 žlica rižinog octa
- 1 žličica smeđeg šećera
- 2 žlice sezamovog ulja
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica soli
- maslinovo ulje
- mladi luk za dekoraciju
Priprema:
1. Meso narežite na odreske pa odreske na kockice. Pripremite marinadu. Pomiješajte miso pastu, sojin umak, rižin ocat, smeđi šećer i sezamovo ulje. U tu smjesu naribajte đumbir te protisnite dva češnja češnjaka. Dobro promiješajte pa marinadi dodajte meso. Ostavite da odstoji sat vremena minimalno.
2. Šparoge narežite na istu dužinu kao što su vam komadi mesa. Zalijte ih maslinovim uljem pa nježno posolite tik prije slaganja ražnjića.
3. Na metalne štapiće za ražnjiće redajte komad mesa pa dva komadića šparoga i tako sve dok ne popunite štapić.
4. Roštilj dobro zagrijte, ako koristite električni roštilj, zagrijte ga na najvišu temperaturu, premažite rešetke uljem te tik prije pečenja malo smanjite temperaturu. Na tako pripremljenom roštilju pecite ražnjiće po 4 minute sa svake strane. Budite oprezni, nikako ovo meso nemojte previše dugo peći.
5. Ražnjiće posipajte sitno sjeckanim mladim lukom prije posluživanja i uživajte u bogatom okusu mesa i svježini hrskavih šparoga koje su taman u sezoni!
Dobar vam tek!