Recepti 05. svibnja 2023.

Ljubitelji roštilja tvrde da su ovo jedni od najboljih ražnjića ikad, a sve zbog neobične marinade

foto: Kasandra Draganić

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Obzirom da su pred nama sve sunčaniji vikend, očekujemo da će grilanje u prirodi i dvorištima mnogima postati omiljena razonoda u narednim danima. Ukoliko imate u planu baciti se u pripremu roštilja i treba vam svježa ideja što ''baciti'' na grill, autorica bloga Vilicom kroz Hrvatsku, Kasandra Draganić ima super prijedlog s malim odmakom - ribeye ražnjiće sa šparogama u azijskoj marinadi!

Kad vam je dosta klasičnog roštilja, vrijeme je za neke nove marinade. Za sezonu roštiljanja na otvorenom, odabrali smo ribeye bez kostiju i šparoge!

U obliku ražnjića i u ovoj fantastičnoj marinadi, meso je brzo pečeno, a šparoge ostaju hrskave baš kako volimo! Detaljan recept donosimo u nastavku, a u videu pogledajte kako je Kasandra pripremila jelo korak po korak.

Ribeye ražnjići sa šparogama u azijskoj marinadi

Sastojci: 

  • 1 kg ribeye bez kostiju
  • 0,5 kg šparoga 
  • 2 žlice miso paste
  • 2 žlice sojinog umaka 
  • 1 žlica ribanog svježeg đumbira
  • 1 žlica rižinog octa
  • 1 žličica smeđeg šećera
  • 2 žlice sezamovog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica soli
  • maslinovo ulje
  • mladi luk za dekoraciju

 | Author: Kasandra Draganić foto: Kasandra Draganić

Priprema:

1. Meso narežite na odreske pa odreske na kockice. Pripremite marinadu. Pomiješajte miso pastu, sojin umak, rižin ocat, smeđi šećer i sezamovo ulje. U tu smjesu naribajte đumbir te protisnite dva češnja češnjaka. Dobro promiješajte pa marinadi dodajte meso. Ostavite da odstoji sat vremena minimalno. 

 | Author: Kasandra Draganić foto: Kasandra Draganić

2. Šparoge narežite na istu dužinu kao što su vam komadi mesa.  Zalijte ih maslinovim uljem pa nježno posolite tik prije slaganja ražnjića. 

3. Na metalne štapiće za ražnjiće redajte komad mesa pa dva komadića šparoga i tako sve dok ne popunite štapić.

 | Author: Kasandra Draganić foto: Kasandra Draganić

4. Roštilj dobro zagrijte, ako koristite električni roštilj, zagrijte ga na najvišu temperaturu, premažite rešetke uljem te tik prije pečenja malo smanjite temperaturu. Na tako pripremljenom roštilju pecite ražnjiće po 4 minute sa svake strane. Budite oprezni, nikako ovo meso nemojte previše dugo peći. 

 | Author: Kasandra Draganić foto: Kasandra Draganić

5. Ražnjiće posipajte sitno sjeckanim mladim lukom prije posluživanja i uživajte u bogatom okusu mesa i svježini hrskavih šparoga koje su taman u sezoni! 

Dobar vam tek! 

 | Author: Kasandra Draganić foto: Kasandra Draganić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.