gastro postao
Odvojite tek pola sata svog vremena kako biste pripremili neodoljive hrskave i kremaste zalogaje.
Lisnato tijesto, šunka i sir bit će vam dovoljni za slasne domaće fornette kojima će teško odoljeti baš svatko tko ih isproba. Pripremiti ih možete u bezbroj verzija, s dodacima po samo svojoj želji.
Najbolje od svega, koristiti možete kupovno lisnato tijesto, a da to nitko zapravo i ne primijeti. U slast!
Potrebno vam je:
- Lisnato tijesto
- 100 g krem sira
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 100 g ribanog sira
- 100 g šunke ili slanine
- 1 jaje
- Vlasac
- Sol, papar
Priprema:
- Krem sir pomiješajte s kiselim vrhnjem i vlascem.
- Začinite soli i paprom.
- Dobivenom smjesom premažite lisnato tijesto, a zatim ga pospite ribanim sirom i sitno sjeckanom šunkom.
- Tijesto zarolajte i spremite u hladnjak na pola sata.
- Izvadite pa režite kolutiće.
- Premažite ih razmućenim jajem i po želji pospite sezamom.
- Pecite oko 20 minuta na 200 stupnjeva.
Dobar tek!