Recepti 16. prosinca 2016.

Samo za hrabre: Nevjerojatan spoj pohane piletine i pizze

foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Kombinacija najdražih jela upravo je dosegla novu razinu. Vjerujte, ovakvo što još niste vidjeli!

Pronašli smo video koji spaja pohanu piletinu i pizzu u jedno fantastično, nevjerojatno bogato i poprilično bombastično jelo. Najbolji dio čitave priče jest da ovaj obrok uopće nije teško pripremiti. Upravo zato, kada se sljedeći put dvoumite između pohanih pilećih medaljona i pizze - pripremite oboje!

Bit će vam potrebna piletina i začini koje najviše volite kombinirati s pilećom mesom. Nešto brašna, krušne mrvice i jedan žumanjak. Ubacite sve u blender i dobro usitnite. Posudu za pečenje pobrašnite pa po njoj rasporedite dobivenu masu. Pospite s još malo brašna i spremite u zamrzivač na pola sata. Kada smjesa postane dovoljno tvrda, pospite je brašnom, premažite razmućenim jajem i pospite krušnim mrvicama. Postupak ponovite i s druge strane pa ubacite u vruće ulje. Kada je podloga jednom pečena, problema više gotovo da i nema. Premažite meso umakom od rajčice, dodajte sir, ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva dok se sir ne rastopi. Bit će mu potrebno oko 15 minuta. Pospite svježim bosiljkom i poslužite vruće.

Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu.
Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.