Recepti 03. listopada 2014.

Savijača s jabukama

gastro postao gastro.24sata.hr
Tradicionalni desert s jabukama koji nikada ne izlazi iz mode

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 273

Tijesto

  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 1 kom jaje kokošje
  • sol
  • 1.25 g voda

Nadjev

  • 4 žlica maslac, slani
  • 125 g krušne mrvice
  • 75 g grožđice
  • 2000 g jabuka (cijela)
  • 75 g badem, oljušteni suhi
  • 1 mala žlica mljeveni cimet
  • 100 g šećer, kristal

Priprema

  1. Brašno prosijte pa dodajte ulje, jaje, sol i 1,25 dl mlačne vode. Izmiješajte, izmijesite u kuglu te ostavite 45 minuta na toplome mjestu.
  2. Na 100 g maslaca popržite mrvice. Izmiješajte grožđice (prethodno ih natopite u vodi 15 minuta pa procijedite), jabuke (kiselkaste) narezane na tanke ploške, sjeckane blanširane bademe, cimet, šećer i mrvice.
  3. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenom stolnjaku. Kistom premažite tijesto maslacem. Pobrašnite nadlanice, gurnite ih pod tijesto i tanko razvucite sa svih strana tijesto preko stolnjaka.
  4. Premažite tijesto nadjevom i lagano savijte. Dobro pritisnite rubove. Namastite lim pa stavite savijaču. Premažite preostalim maslacem te pecite od 30 do 40 minuta na 200°C.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.