gastro postao
Jednostavne i ukusne, okruglice u umaku od rajčice uvijek su dobar odabir.
Pripremite nešto lakšu verziju ćufti koristeći pureće mljeveno meso. Začinite ga po svom ukusu i ubacite u umak od rajčice u koji ćete također dodati baš one začine koje volite, više ili manje bosiljka ili pak papra. Poslužite ih uz al dente skuhanu tjesteninu i uživajte u savršeno ukusnom ručku.
Potrebno vam je:
- 2 manja luka
- 5 režnjeva češnjaka
- 1 jaje
- 3 žlice krušnih mrvica
- 3 žlice kečapa
- 2 žlice peršina
- 2 žlice parmezana
- 400 g mljevenog purećeg mesa
- 50 g celera
- 1 mrkva
- 2 limenke pelata
- Bosiljak
- Lovor
- Sol, papar
Priprema:
- Kombinirajte jedan manji naribani luk, tri režnja protisnutog češnjaka, kečap, peršin, parmezan, jaje, sol i papar u veću posudu pa dobro pomiješajte.
- Dodajte mljevenu puretinu.
- Oblikujte okruglice.
- Zagrijte ulje na tavi pa pržite kuglice sa svake strane.
- Preselite ih na tanjur i maknite višak ulja.
- Na tavu bacite nasjeckani luk i preostala dva režnja češnjaka.
- Kada omekšaju, dodajte sitno sjeckan celer i mrkvu.
- Pirjajte dok ne omekšaju pa dodajte rajčicu, bosiljak i lovorov list.
- Kuhajte pokriveno oko sat vremena, a nakon pola sata dodajte kuglice.
- Kuhajte i poslužite uz tjesteninu.
Dobar tek!