Recepti 25. studenoga 2016.

Sjajan ručak: Pureće okruglice u umaku od rajčice

mesne okruglice
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavne i ukusne, okruglice u umaku od rajčice uvijek su dobar odabir.

Pripremite nešto lakšu verziju ćufti koristeći pureće mljeveno meso. Začinite ga po svom ukusu i ubacite u umak od rajčice u koji ćete također dodati baš one začine koje volite, više ili manje bosiljka ili pak papra. Poslužite ih uz al dente skuhanu tjesteninu i uživajte u savršeno ukusnom ručku.

Potrebno vam je:

  • 2 manja luka
  • 5 režnjeva češnjaka
  • 1 jaje
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 3 žlice kečapa
  • 2 žlice peršina
  • 2 žlice parmezana
  • 400 g mljevenog purećeg mesa
  • 50 g celera
  • 1 mrkva
  • 2 limenke pelata
  • Bosiljak
  • Lovor
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Kombinirajte jedan manji naribani luk, tri režnja protisnutog češnjaka, kečap, peršin, parmezan, jaje, sol i papar u veću posudu pa dobro pomiješajte.
  2. Dodajte mljevenu puretinu.
  3. Oblikujte okruglice.
  4. Zagrijte ulje na tavi pa pržite kuglice sa svake strane.
  5. Preselite ih na tanjur i maknite višak ulja.
  6. Na tavu bacite nasjeckani luk i preostala dva režnja češnjaka.
  7. Kada omekšaju, dodajte sitno sjeckan celer i mrkvu.
  8. Pirjajte dok ne omekšaju pa dodajte rajčicu, bosiljak i lovorov list.
  9. Kuhajte pokriveno oko sat vremena, a nakon pola sata dodajte kuglice. 
  10. Kuhajte i poslužite uz tjesteninu.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.