Recepti 14. listopada 2014.

Slani roščići od lisnatog tijesta sa slaninom

gastro postao gastro.24sata.hr
Lisnato tijesto prije nadijevanja čvarcima i slaninom premažite umakom od rajčice ili pestom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 20

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 99

Potrebno vam je

  • 250 g lisnato tijesto
  • 150 g slanina suha (prerašt. mršava)
  • 60 g čvarci
  • papar
  • 0.50 žličica paprika u prahu

Priprema

  1. Razvaljajte lisnato tijesto na pobrašnjenoj dasci.
  2. Pospite po njemu nasjeckanu slaninu i mljevene čvarke te prema želji stavite papra i mljevene crvene paprike.
  3. Prerežite po pola i zamotajte u dvije rolade. Narežite ploške širine otprilike jedan cm i posložite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta na 200°C.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.