Recepti 20. prosinca 2016.

Slasni zalogajčići s gorgonzolom

Tijesto za kruh
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Idealan party snack ili predjelo za blagdanski ručak.

Tijesto za pizzu u potpuno novom ruhu! Ovog puta, vraća se prekriveno maslacem, peršinom i gorgonzolom! Ne volite li gorgonzolu, slobodno koristite bilo koji drugi sir po vlastitom izboru. Poslužite još toplo i razveselite svoje ukućane i goste.

Sastojci:

  • 450 g tijesta za pizzu
  • 8 žlica otopljenog maslaca
  • 150 g gorgonzole
  • 2 žlice nasjeckanog lišća peršina
  • Svježe mljeven papar

Priprema:

  1. Gotovo tijesto za pizuu natrgajte na 20 komada i svaki komad oblikujte u kuglicu.
  2. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  3. U okruglu posudu za pećenje staviti rastopljeni maslac i slagati kuglice jednu do  druge
  4. Poslagati gorgonzolu narezanu na tanje komadiće po tijestu i peći 18 - 20 minuta (dok ne postane zlatne boje)
  5. Pečeno posipati nasjeckanim peršinom i po želji, pokapati s još malo rastopljenog maslaca 

Poslužite toplo i uživajte! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.