Recepti 08. lipnja 2015.

Strawberry Cube - Kocka od jagoda

Strawberry Cube - Kocka od jagoda
foto: Mikele
gastro postao gastro.24sata.hr
Proljetni desert uz malo zahtjevniju pripremu iznenaditi će najprije oči naših najmilijih a zatim i nepca svakog, kao sto izreka glasi prvo oci jedu tek onda mi. Njegova kreativnost i zanimljivost očarati će vašu maštu i probuditi dijete u vama.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kavijar od jagode

  • 3 list Zelatina
  • 4 dl Suncokretovo ulje
  • 2 dl Umak od jagode

Umak od jagode

  • 25 g Secera
  • 180 g Jagoda
  • 2 dl Vode

Dekor zemlja

  • 10 dag Ljesnjak
  • 75 g Cokoloda za kuhanje
  • 7 list Lavande

Potrebno vam je

  • 1 kg Jagoda
  • 3 list Zelatina
  • 2 dl Vode

Priprema

  1. Kocka od jagode - 3 listica zelatine otopimo u hladnoj vodi, 2 dcl vode zagrijati i dodati zelatinu da se otopi pa ohladiti na sobnoj temperaturi da ostane tekuca. Jagode rezemo na kocke i spajamo zelatinom u obliku rubikove kocke. Staviti frizider da se ohladi.
  2. Umak od jagode - 25 grama secera i 2 dcl vode prokuhati, 180 grama jagoda dodati i reducirati nekoliko minuta da umak bude kompaktan. Izmiksati sa stabnim mikserom. Umak procijedimo kroz gazu da dobijemo bistri umak, dodamo 3 listica zelatine i ostavimo isto tako na sobnoj temperaturi da ostane tekuc, to nam je dalje potrebno za kavijar od jagode.
  3. Kavijar od jagode - 4 dcl ulja ohladiti na temperaturi od 2-3 stupnja, prethodno ohladjeni umak stavimo u top ( sauce dispenser ) prikazano na slici. Iz topa polako u kapljicama izlijevamo kroz hladno ulje, kada izlijemo sve procijedimo kroz cjediljku i ostavimo u frizideru. Strawberry Cube - Kocka od jagoda | Author: Mikele foto: Mikele
  4. Dekor zemlja - 100 grama ljesnjaka tostirati na tavi, ohladiti i u multipraktiku sa 75 grama cokolade i 6-7 listica lavande samljeti. Ostaviti u frizideru da se hladi, dobijemo rahlu dekor zemlju za ukrasavanje.

Proljetni desert uz malo zahtjevniju pripremu iznenaditi će najprije oči naših najmilijih a zatim i nepca svakog, kao sto izreka glasi prvo oci jedu tek onda mi. Njegova kreativnost i zanimljivost očarati će vašu maštu i probuditi dijete u vama.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.