gastro postao
Proljetni desert uz malo zahtjevniju pripremu iznenaditi će najprije oči naših najmilijih a zatim i nepca svakog, kao sto izreka glasi prvo oci jedu tek onda mi. Njegova kreativnost i zanimljivost očarati će vašu maštu i probuditi dijete u vama.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kavijar od jagode
- 3 list Zelatina
- 4 dl Suncokretovo ulje
- 2 dl Umak od jagode
Umak od jagode
- 25 g Secera
- 180 g Jagoda
- 2 dl Vode
Dekor zemlja
- 10 dag Ljesnjak
- 75 g Cokoloda za kuhanje
- 7 list Lavande
Potrebno vam je
- 1 kg Jagoda
- 3 list Zelatina
- 2 dl Vode
Priprema
- Kocka od jagode - 3 listica zelatine otopimo u hladnoj vodi, 2 dcl vode zagrijati i dodati zelatinu da se otopi pa ohladiti na sobnoj temperaturi da ostane tekuca. Jagode rezemo na kocke i spajamo zelatinom u obliku rubikove kocke. Staviti frizider da se ohladi.
- Umak od jagode - 25 grama secera i 2 dcl vode prokuhati, 180 grama jagoda dodati i reducirati nekoliko minuta da umak bude kompaktan. Izmiksati sa stabnim mikserom. Umak procijedimo kroz gazu da dobijemo bistri umak, dodamo 3 listica zelatine i ostavimo isto tako na sobnoj temperaturi da ostane tekuc, to nam je dalje potrebno za kavijar od jagode.
- Kavijar od jagode - 4 dcl ulja ohladiti na temperaturi od 2-3 stupnja, prethodno ohladjeni umak stavimo u top ( sauce dispenser ) prikazano na slici. Iz topa polako u kapljicama izlijevamo kroz hladno ulje, kada izlijemo sve procijedimo kroz cjediljku i ostavimo u frizideru.
- Dekor zemlja - 100 grama ljesnjaka tostirati na tavi, ohladiti i u multipraktiku sa 75 grama cokolade i 6-7 listica lavande samljeti. Ostaviti u frizideru da se hladi, dobijemo rahlu dekor zemlju za ukrasavanje.
Proljetni desert uz malo zahtjevniju pripremu iznenaditi će najprije oči naših najmilijih a zatim i nepca svakog, kao sto izreka glasi prvo oci jedu tek onda mi. Njegova kreativnost i zanimljivost očarati će vašu maštu i probuditi dijete u vama.