Recepti 14. listopada 2017.

Sunce piči, vi roštiljate? Isprobajte i ove recepte

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Netom prije dolaska zime, treba iskoristiti zadnje zrake sunca, i za fina jela s roštilja vrijedi istrpjeti još malo dodatne vrućine!

Skupite ekipu i neka zabava počne – a uz roštilj klasike kao što su meso i riba isprobajte i sljedeća dva recepta i osvježite svoj standardni meni. Jedan odlično funkcionira kao predjelo ili prilog, a drugi je dokaz da se i desert može pripremiti na roštilju! Ali ne brinite se, u nedostatku opreme, vremena ili volje za pravi roštilj, dobro će poslužiti i grill-tava. 

Rolice od tikvica

Sastojci

• 2 tikvice (oko 400 g)

• 200 g Brzo & Fino kiselog vrhnja

• sol, papar, ulje, bosiljak  | Author: Dukat Dukat

Priprema

Tikvice narežite na tanke ploške (odstranite sredinu koja sadrži sjemenke) te ih začinite solju, paprom i pokapajte s malo ulja. Pecite kratko s obje strane na roštilju ili grill-tavi. Pustite da se ohlade, a za to vrijeme napravite punjenje od vrhnja i sitno nasjeckanog bosiljka. Svaku plošku premažite vrhnjem i zarolajte te po želji učvrstite čačkalicom.

Grilane breskve

Sastojci

• 350 g breskvi

• 200 g Brzo & Fino kiselog vrhnja

• žlica meda

• prstohvat kardamoma

• po želji: pistacije  | Author: Dukat Dukat

Priprema

Breskve prepolovite, odstranite im košticu i stavite peći na dobro ugrijani roštilj ili grill-tavu po minutu-dvije sa svake strane. Dok se breskve grilaju, u vrhnje umutite med i kardamom. Gotove breskve prelijte umakom od vrhnja i po želji pospite nasjeckanim pistacijama ili drugim orašastim plodovima.

Želite još ukusnih, neočekivanih ljetnih recepata? Ovdje preuzmite knjižicu s 12 takvih zalogaja, a još puno brzih i finih recepata potražite na www.brzoifino.hr.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.