gastro postao
Osvježavajući desert iz šalice stvoren je za ugodna i slatka druženja s prijateljima.
Tiramisu je svjetski poznata slastica iz Italije, a sastoji se od fine jedinstvene kreme, piškota namočenih u kavu i pokrova od kakaa u prahu. Donosimo vam recept za varijaciju na temu talijanskog klasika u kojem je krema obogaćena jagodama i bijelom čokoladom. Ovaj kolač je idealan za tople proljetne dane.
Potrebno vam je:
- 250 g piškota
- 100 g bijele čokolade
- 500 g mascarponea
- 2 jaja
- 190 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 5 dl mlijeka
- malo maraschina
- 500 g jagoda
Priprema:
- Na pari umutite žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom dok smjesa ne pobijeli a šećer se rastopi. Zatim stucite bjelanjke. Dodajte mascarpone u žumanjke, a zatim pažljivo umiješajte snijeg od bjelanjaka.
- Zagrijte mlijeko i dodajte mu liker. Močite kekse u mlijeko pa ih slažite na dno staklene čaše. Prelijte kremom pa na kremu poslažite dio jagoda izrezanih na kriške i još namočenog keksa. Prelijte ostatkom kreme i stavite u hladnjak da se stisne.
- Na vrh pa poslažite ostatak jagoda narezanih na fetice. Naribajte bijelu čokoladu po jagodama, po želji ukrasite šlagom, i desert je gotov.