Recepti Promjena počinje u tvojoj kuhinji 06. studenoga 2023.

Višak pečene piletine brzo i lako pretvori u sočne tacose

Tacosi s ostacima pečene piletine foto: Ena Kokanović Nagy

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Kako iskoristiti ostatke pečene piletine od jednog obroka za pripremu drugog pojašnjava Gastrolovka Ena Kokanović Nagy. Iskoristiti možeš svaki komadić pečenog ili kuhanog pileta, a poslužit će i druge vrste mesa.

Meso je dragocjena namirnica koju ne želimo samo tako baciti u otpad, no nekada jednostavno ispečemo previše i ne znamo što s njime. Food blogerica Ena Kokanović Nagy, autorica bloga "Slavonka", ima odličnu ideju kako iskoristiti višak pečene ili kuhane piletine za pripremu tacosa. 

Tacosi su jelo koje nije tako često u našim krajevima, ali je odlično upravo za iskorištavanje ostataka hrane od ručka ili večere. Ena ih je pripremila s ostacima piletine koju je natrgala na komadiće i kombinirala s namirnicama koje već ima u hladnjaku. Prednost ovog recepta je što ga možeš potpuno prilagoditi svom ukusu i namirnicama koje trebaš iskoristiti kako ne bi završile u otpadu. 

Ena napominje kako je savršen recept za tacose upravo onaj koji je tebi ukusan i koji koristi što više namirnica kojima se bliži istek roka trajanja. Jednom kada tacose pripremiš možeš ih pojesti odmah, ali i ostaviti za sutrašnju užinu, samo zapamti da bi hrskave školjke od tortilja mogle postati malo mekše ako duže stoje, no to ih ne čini ništa manje ukusnima. Kako Ena priprema tacose pogledaj u nastavku. 

Sastojci:

  • Pečena piletina
  • Luk
  • Rajčica
  • Limunov sok
  • Zelena salata
  • Taco školjke od tortilje
  • Jogurt 
  • Začini po želji
  • Papar
  • Sol

Priprema:

  1. Luk i rajčicu nasjeckaj što sitnije, začini limunovim sokom i dodaj soli po želji.
  2. Kuhanu ili pečenu piletinu natrgaj na komadiće.
  3. Zelenu salatu nareži na trakice.
  4. Tacose puni pripremljenom mješavinom i komadićima piletine.
  5. Pripremi jednostavni umak od jogurta tako da pomiješaš jogurt i omiljene začine, primjerice ružmarin, majčinu dušicu ili mješavinu začina za tacose. 
  6. Umakom prelij tacose i uživaj!

 | Author: Ena Kokanović Nagy foto: Ena Kokanović Nagy

Diners Club International pokrenuo je inicijativu Together for Change, globalni program društveno odgovornog poslovanja, u okviru kojeg se i u Hrvatskoj pokreću različite akcije.
Vjerujemo da svatko od nas može učiniti razliku i pokrenuti dobre promjene, a zajedničkom snagom i utjecajem možemo ostaviti konkretan i vidljiv trag – jer kad svi djelujemo lokalno, svijet se pozitivno mijenja globalno.
Pridružite se i vi mudrim odnosom prema hrani i budite s nama dio promjene!

#TogetherForChange

Diners Club.
Pametniji način plaćanja.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.