Recepti 04. prosinca 2014.

Zg Sirek štrukli

Zg Sirek štrukli
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Tijesto

  • 250 g oštro brašno
  • 250 g glatko brašno
  • 1 kom jaje
  • 0.50 dl ulje
  • 3 dl voda
  • sol

Nadjev

  • 750 g svježi kravlji sir
  • 2 kom jaja
  • sol

Preljev

  • 0.50 l vrhnje za kuhanje

Priprema

  1. Napravite tijesto od navedenih sastojaka da dobijete žilavo, vodeno vučeno tijesto. Podijelite ga na pola, te kugle tijesta premažite uljem i ostavite da počiva oko 30 minuta.
  2. Stolnjak pospite s malo brašna i na njemu razvucite tijesto. Svježi sir, jaja i sol izmiješajte, te nadjev nanesite na donji dio razvučenog tijesta. Tijesto uvijte u štrudlu, počevši od sira prema kraju tijesta.
  3. Zatim tijesta podijelite na komade željene veličine režući rubom tankog tanjura. U lonac stavite vodu, sol i žlicu ulja. Kad voda provrije u nju stavite izrezane štrukle. Nakon što voda ponovno provrije kuhajte ih oko 3 minute.
  4. Kuhane štrukle izvadite u namašćenu vatrostalnu posudu i zalijte vrhnjem za kuhanje. Pecite ih dok im se kora ne pozlati.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.