gastro postao
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Tijesto
- 250 g oštro brašno
- 250 g glatko brašno
- 1 kom jaje
- 0.50 dl ulje
- 3 dl voda
- sol
Nadjev
- 750 g svježi kravlji sir
- 2 kom jaja
- sol
Preljev
- 0.50 l vrhnje za kuhanje
Priprema
- Napravite tijesto od navedenih sastojaka da dobijete žilavo, vodeno vučeno tijesto. Podijelite ga na pola, te kugle tijesta premažite uljem i ostavite da počiva oko 30 minuta.
- Stolnjak pospite s malo brašna i na njemu razvucite tijesto. Svježi sir, jaja i sol izmiješajte, te nadjev nanesite na donji dio razvučenog tijesta. Tijesto uvijte u štrudlu, počevši od sira prema kraju tijesta.
- Zatim tijesta podijelite na komade željene veličine režući rubom tankog tanjura. U lonac stavite vodu, sol i žlicu ulja. Kad voda provrije u nju stavite izrezane štrukle. Nakon što voda ponovno provrije kuhajte ih oko 3 minute.
- Kuhane štrukle izvadite u namašćenu vatrostalnu posudu i zalijte vrhnjem za kuhanje. Pecite ih dok im se kora ne pozlati.