15. srpnja 2016.

Rijeka: Hrvatski chefovi kuhaju na mađarski način

Okusi različitosti
foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
15. srpnja s početkom u 20 sati u Ljetnom pivskom vrtu Guver započinje prva od zanimljivih šest večeri tijekom kojih će se ispreplitati kultura i gastronomija onih zemalja koje su u nekom periodu povijesti upravljale Rijekom. Prva je ovoga petka na redu - Mađarska kada uz glavnu šeficu „Okusa različitosti (s lukom)“ Srđanu Jevtić, u goste dolazi i Erik Munk - međunarodni prvak u pripremanju fiš paprikaša!

Erik je kao pobjednik Fišijade u Belom Manastiru pozvan na međunarodno natjecanje u Mađarsku gdje je nastavio svoj pobjednički niz i vratio se u Hrvatsku s pobjedničkim peharom!

Uz ponudu najboljeg međunarodnog fiš paprikaša, Srđana Jevtić pripremat će, pak, debrecinke na mađarski. Sama Srđana ovaj je projekt shvatila kao poseban izazov jer će u svojoj interpretaciji spojiti jela i craft piva iz zemalja koje se predstavljaju, pa će se na meniju tako naći zanimljive kombinacije piva i jela, prije svega onih - s lukom.

Posjetitelji će imati priliku kušati i najbolje ocijenjeno Mađarsko pivo na RateBeer.com portalu - Freaky Wheaty Grabanc pšenično pivo!

Okusi različitosti | Author: Promo foto: Promo

Osim ovog specifičnog gastro-showa, posjetitelji će tijekom svake pojedinačne večeri uživati i u kušanju piva, glazbenoj slušaonici zemlje koja se predstavlja te u posebnoj virtualnoj izložbi koju je pripremio Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka koji je dao veliki doprinos ostvarenju ovoga projekta. Za početak imat ćete priliku pogledati projekciju fotografija izložbe FIUMEI KIKOTO TENGERPART. 

„Okusi različitosti (s lukom): Mađarska“ bit će obogaćen i nastupom folklornog ansambla iz Laslova (koreograf Janos Lapis).

Raspored predstavljanja zemalja je sljedeći:

Petak, 15. srpnja u 20 sati – Mađarska, gastro show, kušaonica piva i virtualna izložba iz fundusa Muzeja „Fiumei Kikoto Tengerpart“.

Petak, 22. srpnja – Italija, gastro show, kušaonica piva i virtualna izložba iz fundusa Muzeja – „Od Rima do holokausta“.

Petak, 29. srpnja u 20 sati – Austrija, gastro show, kušaonica piva i virtualna izložba iz fundusa Muzeja „U znaku dvoglavog orla“.

Petak, 12. kolovoza u 20 sati – Francuska, gastro show, kušaonica piva i virtualna izložba iz fundusa Muzeja „Kratka, ali omražena napoleonska vlast“.

Petak, 19. kolovoza 20 sati – Srbija, gastro show, kušaonica piva, virtualna izložba iz fundusa Muzeja „Kad su Rijeka i Sušak bili dva grada“ i koncert beogradskog sastava Fish in Oil

Petak, 26. kolovoza u 20 sati – Njemačka, gastro show, kušaonica piva i virtualna izložba.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.