22. srpnja 2016.

Rovinj uvijek oduševljava: Fullmoon Party na Mulini Beachu

Brancin
1/7
foto: Domagoj Jakopović Ribafish
gastro postao gastro.24sata.hr
Rovinjska plaža Mulini Beach, drugu je godinu zaredom bila mjesto održavanja Fullmoon Partyja, najglamuroznije zabave ljeta, kako su i najavili Rossana Bettini i Francesco Razzetti iz White Sheep-a, talijanske agencije koja već niz godina organizira ovo jedinstveno događanje.

Fullmoon Party proizlazi iz ideje da se na jedinstvenom mjestu koje se odmaklo od stereotipnog okruženja, uz dobru glazbu i čari punog mjeseca, predstave internacionalni proizvodi apsolutne izvrsnosti. Od vina, hrane sve do poznatih restorana.

„Ono što Fullmoon party čini jedinstvenim jest predstavljanje proizvoda i to od samih proizvođača. Ekskluzivnost pažljivo odabrane lokacije, raznovrsnost gastro ponude i jedinstven način njena predstavljanja, čine Fullmoon party iznimno uspješnim događajem već duži niz godina“, objašnjavaju iz White Sheepa.

Među brojnim proizvođačima koji su se predstavili, izdvojili su se se Mate i Cadenela s vrhunskim ekstra djevičanskim maslinovim uljima i Kumparička sa svojom ponudom sireva. Predstavila se Cromaris kvalitetna bijela riba kao i brojni vinari, Castello di Spessa, Colja, Clai, Coronica, Denis Montanar, Fakin, Maeli, Marco Felluga, Novacco, Piera Martellozzo, Rodaro, Roxanic, Agroprodukt, Vigna di Sarah i brojni drugi.

Rovinj | Author: Promo foto: Promo

Tijekom večeri Le Vigne di Zamò premijerno je predstavio vrhunsko bijelo vino No name. Iz Brtonigle je došao Luciano Visintin i vinarija Veralda, dobitnik Decanterove svjetske nagrade 2016. za najbolje monosortno crno vino na svijetu. Bili su tu i Gianluca Bisolo, kralj Prosecca i eklektičan i karizmatičan Aleš Kristančič, tvorac već legendarnog pjenušca Puro. Event su upotpunili Helmuth Koecher, predsjednik International Merano Wine Festivalakao i Riccardo Illyj, ovog puta u ulozi vinara iz vinarije Montalcino Mastroianni te Cristine Nonino s destilatima

Za pripremu hrane bili su zaduženi članovi udruge Jeunes Restaurateurs d’Europe. Kuhao je tako predsjednik hrvatskog ogranka udruge mladih kuhara, Teo Fernetić, vlasnik restorana hotel San Rocco iz Brtonigle uz slovenskog predstavnika, Jure Tomiča iz restorana Debeluh iz Brežica koji je ovogodišnji dobitnik svjetske nagrade Pasta Barilla. Uz sudjelovanje domaćina, vrhunskih kuhara Maistrinih restorana Monte Mulini, L, Adriatic Brasserie i Kantinon, gosti su imali prilike kušati i delicije Marine Gaši iz restorana Marina iz Novigrada, Tomaža Kavčiča iz dvorca Zemono, a iz Zagreba je stigla i Priska Thuring iz Dubravkinog puta, viceprvaka u odabiru najboljih restorana Hrvatske.

Uglavnom, ako se želite osjećati kao nepretenciozan dio elite, u ugodnom i elegantnom okružebju sa savršenom organizacijom i prekrasnim, uvijek nasmiješenim osobljem - Fulmoon party jednostavno ne smijete propustiti. Movijina i Veraldina vina, fantastični maslinjaci Cadenela, polpete od bakalara Marine Gaši i brancin s pjenom od hrena Priske Thuring u smiraj dana i dugo u noć, higlightsi su partyja koji bi se morao održavati barem jednom mjesečno. A da je napraviti i "Halfmoon party?"

Ovogodišnje je izdanje bilo je obogaćeno trenucima posvećenima modi, dizajnu, automobilizmu, motorima i yachtingu. Uz Maistru kao domaćina i sponzora, Fullmoon party ove godine podržala i Turistička zajednica Istarske županije. 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.