Na priredbi će biti proglašeni ovogodišnji laureati među salamerima u natjecateljskom programu za koji je pristigao 141 uzorak salama.
Sve ih je prošle nedjelje ocijenila dvanaesteročlana stručna komisija, a najbolje u 4 kategorije u domaćoj i međunarodnoj konkurenciji salama - očekuju uobičajene zlatne, srebrne i brončane šajbe.
Uz hrvatske proizvođače salame, hobiste i domaće uzgajivače svinja, na Salamijadi ponovno sudjeluju i inozemni proizvođači salama iz Italije, Mađarske, Slovenije, Srbije i po prvi put ove godine Bosne i Hercegovine.
Za gastro ponudu brinut će se po 3 domaća i strana ugostitelja, a očekuje se i velik odaziv gostiju i uglednika iz gospodarskog, političkog i društvenog okruženja iz zemlje i svijeta. Za njihovu zabavu su ovaj put zaduženi Siniša Žunec i Duško Lokin.
Ulaznice za ovu gastro manifestaciju, po cijeni od 120 kuna, još se mogu kupiti u Hotelu Lavica u Samoboru.
Kontakt za detaljnije informacije: Dubravko Viduč, predsjednik Udruge Zlatna šajba, mob. 099 4923 700.
Ako ste ljubitelj prešane šunke, somerice, čajne, moslavačke, i naravno - samoborskih salama i specijaliteta koji se od njih rade - vidimo se u Samoboru!