19. kolovoza 2016.

Saznajte kako pravilno smrznuti breskve

breskve
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Naučite kako smrznuti sočne ljetne plodove i zadržati njihov bogat okus tijekom cijele godine.

Breskve ulaze među omiljeno ljetno voće. Obožavamo uživati u tim sočnim plodovima na sve moguće načine – u kolačima i tortama, u kompotu, palačinkama, džemovima ili jednostavno svježima. Donosimo vam najbolji način za zamrzavanje koji će vaše breskve držati jednako ukusnima cijele godine.

Najprije je važno da ih pažljivo ogulite. Zagrijte vodu do vrenja, pa ubacite breskve. Neka stoje minutu, dvije, a onda ih prebacite u hladnu kupku od leda. Cijeli proces olakšat će guljenje i natjerati koru da sama sklizne s breskve. Kada ste ih ogulili, narežite ih na željene komade, a kako bi zadržale divnu nježno narančastu boju, prelijte ih s nekoliko kapi limunovog soka. Najbolji način da to učinite jest da ubacite breskve i limunov sok u veću zdjelu i nekoliko puta protresete.

smrznute breskve | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Breskve posložite na papir za pečenje pa ih stavite u zamrzivač na otprilike četiri sata dok ne postanu lagano smrznute. Ovaj korak je važan jer se na taj način komadi breskve međusobno ne lijepe i lakše ih je vaditi u željenim količinama. Nakon nekoliko sati u zamrzivaču, prebacite ih u vrećice za smrzavanje ili plastične posudice.

 

 

Smrznute breskve odmrznite po potrebi pa ih koristite na isti način na koji bi koristili i svježe. Ubacite ih u smoothie, kolače, pite, torte, napitke svih vrsta i jednostavno uživajte. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.