gastro postao
Dopustite da vas miris pečene paprike i patlidžana osvoji na prvu.
Doručak, međuobrok ili večera, ovaj namaz poželjet ćete jesti u svako doba dana. Jednostavan je za pripremu jer zahtjeva samo malo sjeckanja, pečenja i usitnjavanja, a kada njime premažete hrskavi tost znate da niste pogriješili odlučivši se na pripremu. Rajčice, patlidžan, paprika, nešto luka i češnjak za jaču aromu glavni su i gotovo jedini sastojci. Začinite namaz s malo soli i papra, kojim komadićem chilli papričice i spremni ste za uživanje u savršenom ljetnom namazu.
Potrebno vam je:
- ½ većeg patlidžana ili jedan manji
- 2 paprike
- 3 rajčice
- 3 režnja češnjaka
- 1 luk
- Sol, papar
- Maslinovo ulje
- Chilli
Priprema:
- Patlidžane narežite, posolite i ostavite dvadesetak minuta kako bi otupustili vodu.
- Zatim ih nasjeckajte na manje komade, a isto učinite i s lukom, rajčicom i paprikom.
- Češnjak ogulite, prepolovite i ubacite među povrće.
- Prebacite sve u tepsiju, zalijte s malo maslinovog ulja, začinite i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva.
- Pecite toliko dugo dok paprika ne dobije tamnu boju.
- Izvadite iz pećnice, ohladite pa ubacite u blender i usitnite do željene konzistencije.
- Poslužite na hrskavom tostu.
Dobar tek!