15. kolovoza 2016.

Sezonske radosti: Namaz od pečene paprike i patlidžana

namaz od patlidzana
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Dopustite da vas miris pečene paprike i patlidžana osvoji na prvu.

Doručak, međuobrok ili večera, ovaj namaz poželjet ćete jesti u svako doba dana. Jednostavan je za pripremu jer zahtjeva samo malo sjeckanja, pečenja i usitnjavanja, a kada njime premažete hrskavi tost znate da niste pogriješili odlučivši se na pripremu. Rajčice, patlidžan, paprika, nešto luka i češnjak za jaču aromu glavni su i gotovo jedini sastojci. Začinite namaz s malo soli i papra, kojim komadićem chilli papričice i spremni ste za uživanje u savršenom ljetnom namazu.

Potrebno vam je:

  • ½ većeg patlidžana ili jedan manji
  • 2 paprike
  • 3 rajčice
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 luk
  • Sol, papar
  • Maslinovo ulje
  • Chilli

Priprema:

  1. Patlidžane narežite, posolite i ostavite dvadesetak minuta kako bi otupustili vodu.
  2. Zatim ih nasjeckajte na manje komade, a isto učinite i s lukom, rajčicom i paprikom.
  3. Češnjak ogulite, prepolovite i ubacite među povrće.
  4. Prebacite sve u tepsiju, zalijte s malo maslinovog ulja, začinite i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva.
  5. Pecite toliko dugo dok paprika ne dobije tamnu boju.
  6. Izvadite iz pećnice, ohladite pa ubacite u blender i usitnite do željene konzistencije.
  7. Poslužite na hrskavom tostu.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.