12. studenoga 2015.

Mjesto gdje se sastaju vrhunska hrana, vino i glazba

sherry
foto: Julio Frangen
gastro postao gastro.24sata.hr
Na drugom izdanju programa Music bites you, zagrebački wine bar i bistro Sherry’s, okupio je na isto mjesto čak tri svjetski poznata “umjetnika” u svojim područjima kako bi sljubili tri grane umjetnosti kojima se bave u jedan vrhunski dođivljaj: glazbu, hranu i vino.

Eddy Ramich, idejni začetnik ovog programa, ali i veliki ljubitelj fine hrane i vina, jedna je od ključnih figura s 25 godina dugom karijerom na čelu glazbene scene u ovom dijelu Europe. Eddy je tijekom svojih posjeta Sherry’su došao na ideju da zajedno pokrenu degustacije koje će osim dva uobičajena elementa koja se na takvim degustacijama sljubljuju (hrane i vina), uključi i element glazbe.

sherry | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

"Poznavanje lika i djela Andreja Barbierija, postalo je stvar opće kulture”, izjavio je za jedan gastro magazin o Andreju, također velik i uspješan chef David Skoko te dodao “Veliko ime, velik čovjek i veliki kuhar. Ivana Šeremet iz Sherry’sa citirala je u svom uvodu sjajne večeri ovu izjavu i dodala da bi David zasigurno rekao isto za Eddyja Ramicha ili za Alena Bibića da je izjavu kojim slučajem davao za Rollingsteones, odnosno Wine Spectator magazin.

sherry | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

“Alenova vina i moja jela su bez daljnjeg mediteranska, ali ne i morska. Oboje gledaju na more, ali ne znaju plivat.”, Andrej Barbieri.

Alen Bibich je za ovu priliku iz svog podruma izvadio vina koja nećete tako lako imati priliku kušati. Nakon uvodnog pjenušca Bibich rose, i fenomenalnog La Sina, slijedila je kupaža R6 iz double magnum boce, Bas de bas također iz double magnuma 2008 i čuveni Aleph (cabernet sauvignon) koji je trenutno najskuplje vino na hrvatskom tržištu. Ukupna vrijednost boca koje je Alen donio za 70-ak gostiju Sherry’sa procjenjuje se na vrtoglavih 20-ak tisuća kuna.

sherry | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Andrej je uz 4 Alenova ozbiljna crnjaka nepogrešivo sljubio sljedeća ozbiljna jela:

  • La Sin - Juneći jezik, biserka, celer i jabuka, hollandaise s hrenom, salsa verde
  • R6Raviol punjen teletinom s raguom od vrganja i kremi od buče
  • Bas de bas - Bikove obrazine, vino, palenta kumpirica, kozji sir
  • Aleph - Mudcake s bobičastim voćem i creme chantilly
sherry | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Eddyjeva glazba i kirurški precizno miksanje, pratilo je u stopu cijelu atmosferu i na kraju digla na noge rasplesane goste.

Svo troje glavnih uloga, izjavili su da su se okupili i uložili toliki trud u ovaj događaj, zbog odlične ideje sljubljivanja hrane i vina s glazbom, ali prvenstveno kako bi se dobro zajedno zabavili jer su međusobno te s lokalom u kojem su se okupili u prijateljskim odnosima što se vidjelo i iz odlične atmosfere koju su glavni akteri stvorili u prepunom Sherry’su

sherry | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen
 
sherry | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.