30. listopada 2015.

Skuhatćute: Poljski jastučići s krumpirom i kupusom

jastučići
foto: Dreamstime
gastro postao gastro.24sata.hr
U subotu u novom broju Skuhatćute otkrijte i sve čari najukusnije jesensko-zimske namirnice, kiselog kupusa

Pržena, pečena, kuhana ili dimljena, slanina se svojim okusom "uvukla" u gotovo sve kuhinje svijeta. Poslužena kao doručak ili u omiljenoj talijanskoj carbonari, otkrijte kako i s čim još možete spojiti omiljene slane trakice.

U subotu u novom broju Skuhatćute otkrijte i sve čari najukusnije jesensko-zimske namirnice, kiselog kupusa. Vrijeme je za neodoljivi kiseli kupusa s kobasicama, szekely gulaš, pečenu svinjsku koljenicu s kupusom, punjenim knedlama i još mnogo slasnih recepata.

U novom se specijalu upoznajte sa hrskavo mekanim omiljenim prilogom, kroketima, te kušajte arancine s mesom i graškom, krokete od krumpira sa sirom ili slasne riblje loptice. Da biste si zasladili dan, nisu potrebni sati pripreme i pečenja. Otkrijte koji se dražesni kolači mogu pripremiti u samo 15 minuta. Osim njih, neka vam za Halloween vještice, mumije i pauci posluže za inspiraciju.

Pripremite i slasne jabuke u karamelu, vještice od keksa i slatke mumije.

Podijelite i vi tajne iz vlastitih kuharica i šaljite recepte s fotografijama na adresu rubrika Život za magazin Skuhatćute, Oreškovićeva3D, 10000 Zagreb ili na e-mail: Lifestyle@24sata.hr. Najbolje recepte ćemo objaviti i nagraditi sa 100 kuna. Požurite na kioske po svoj novi broj magazina za uživanje.

skuhatcute | Author: Promo foto: Promo

Poljski jastučići s krumpirom i kupusom

Sastojci:

Za tijesto:

  • 3 i 1/2 šalice glatkog brašna
  • 3 jaja
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • šalica vode
  • malo soli

Za nadjev:

  • 100 g gljiva
  • češanj češnjaka
  • 200 g kiselog kupusa
  • 150 g slanine
  • 100 g mljevenog mesa
  • luk
  • sol
  • papar
  • timijan
  • ulje

Priprema:

  1. Na ulju prepržite pola količine sitno nasjeckana luka i slanine, te dodajte kupus narezan na rezance. Zalijte s malo vode, poklopite i pirjajte na laganoj vatri dok tekućina ne ispari i kupus ne omekša.
  2. U većoj posudi promiješajte brašno, jaja i kiselo vrhnje s pola šalice vode. Miješajući postupno dodajte ostatak vode.
  3. Na dobro pobrašnjenoj podlozi zamijesite tijesto. Zamotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
  4. Za to vrijeme na ulju prepržite ostatak luka, protisnite češnjak i timijan, te kratko propirjajte. Dodajte mljeveno meso i sjeckane gljive. Posolite, popaprite i pirjajte dok ne omekša.
  5. Razvaljajte tijesto, oblikujte kalupom krugove, u sredinu svakog stavite nadjev, pa spojite rubove.
  6. Jastučiće kuhajte u zavreloj vodi dok ne isplivaju na površinu, ocijedite ih i poslužite kuhanim kupusom i slaninom. 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.