Pržena, pečena, kuhana ili dimljena, slanina se svojim okusom "uvukla" u gotovo sve kuhinje svijeta. Poslužena kao doručak ili u omiljenoj talijanskoj carbonari, otkrijte kako i s čim još možete spojiti omiljene slane trakice.
U subotu u novom broju Skuhatćute otkrijte i sve čari najukusnije jesensko-zimske namirnice, kiselog kupusa. Vrijeme je za neodoljivi kiseli kupusa s kobasicama, szekely gulaš, pečenu svinjsku koljenicu s kupusom, punjenim knedlama i još mnogo slasnih recepata.
U novom se specijalu upoznajte sa hrskavo mekanim omiljenim prilogom, kroketima, te kušajte arancine s mesom i graškom, krokete od krumpira sa sirom ili slasne riblje loptice. Da biste si zasladili dan, nisu potrebni sati pripreme i pečenja. Otkrijte koji se dražesni kolači mogu pripremiti u samo 15 minuta. Osim njih, neka vam za Halloween vještice, mumije i pauci posluže za inspiraciju.
Pripremite i slasne jabuke u karamelu, vještice od keksa i slatke mumije.
Podijelite i vi tajne iz vlastitih kuharica i šaljite recepte s fotografijama na adresu rubrika Život za magazin Skuhatćute, Oreškovićeva3D, 10000 Zagreb ili na e-mail: Lifestyle@24sata.hr. Najbolje recepte ćemo objaviti i nagraditi sa 100 kuna. Požurite na kioske po svoj novi broj magazina za uživanje.
![skuhatcute | Author: Promo](/media/img/6d/5e/6ca76d1749257cf9745b.jpeg)
Poljski jastučići s krumpirom i kupusom
Sastojci:
Za tijesto:
- 3 i 1/2 šalice glatkog brašna
- 3 jaja
- 2 žlice kiselog vrhnja
- šalica vode
- malo soli
Za nadjev:
- 100 g gljiva
- češanj češnjaka
- 200 g kiselog kupusa
- 150 g slanine
- 100 g mljevenog mesa
- luk
- sol
- papar
- timijan
- ulje
Priprema:
- Na ulju prepržite pola količine sitno nasjeckana luka i slanine, te dodajte kupus narezan na rezance. Zalijte s malo vode, poklopite i pirjajte na laganoj vatri dok tekućina ne ispari i kupus ne omekša.
- U većoj posudi promiješajte brašno, jaja i kiselo vrhnje s pola šalice vode. Miješajući postupno dodajte ostatak vode.
- Na dobro pobrašnjenoj podlozi zamijesite tijesto. Zamotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
- Za to vrijeme na ulju prepržite ostatak luka, protisnite češnjak i timijan, te kratko propirjajte. Dodajte mljeveno meso i sjeckane gljive. Posolite, popaprite i pirjajte dok ne omekša.
- Razvaljajte tijesto, oblikujte kalupom krugove, u sredinu svakog stavite nadjev, pa spojite rubove.
- Jastučiće kuhajte u zavreloj vodi dok ne isplivaju na površinu, ocijedite ih i poslužite kuhanim kupusom i slaninom.