14. svibnja 2015.

Sladolednu sezonu Ledo otvara s 35 novih sladoleda

ledo
foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Sladoled je daleko najpopularnija slastica među hrvatskim potrošačima, posebno među djecom.

U Hrvatskoj se godišnje konzumira 5,7 litara sladoleda po stanovniku. Među okusima sladoleda koji Hrvati najviše vole pri vrhu se uvjerljivo nalaze čokolada i vanilija, a dosta nakon njih lješnjak, šumsko voće i jagoda.

Prema istraživanjima koje je LEDO, najveći regionalni proizvođač sladoleda proveo u suradnji s agencijama IPSOS PULS i VALICON, dvije trećine ljubitelja sladoleda ne želi nikakvu alternativu, a djeca koju sama kupuju u trgovini najčešće biraju upravo sladoled. Sladoled je dva puta popularniji među djecom od bilo koje druge slastice.

Istraživanja pokazuju da 64% čestih konzumenata sladoleda živi u gradu. Najviše je sladoledoljubaca među Zagrepčanima i Dalmatincima, nakon kojih slijede Slavonci. Sladoled je obiteljska poslijepodnevna slastica, najviše se liže od 13 do 20 sati, a čak 70% sladoleda pojede se kod kuće.

Žene vole sladoled više nego muškarci (54% prema 46% čestih konzumenata), po dobnim skupinama najomiljeniji je među 20-godišnjacima (preko 25% čestih konzumenata) i 30-ogodišnjacima (21%), ali obožava ga i 20% tinejdžera. Sladoled se kod nas u najvećoj mjeri bira zbog osvježenja (70%) i uživanja u okusu (52%), pa tako 35% potrošača impulsnog i 44% potrošača obiteljskog sladoleda voli isprobavati nove okuse.

Ledo novu sladolednu sezonu otvara s 35 novih sladoleda

Ledo u svom asortimanu ima čak 235 različitih sladoleda. Za novu sladolednu sezonu Ledo je pripremio niz iznenađenja i inovacija. "Novu sladolednu sezonu LEDO dočekuje s 35 novih sladoleda među kojima se posebno ističu: KING CHOCOLATE OBSESSION kojim Ledo slavi 20 godina postojanja branda King. Po izboru potrošača, SILK MILK, najpopularniji sladoled 90-tih godina vraća se u Ledo škrinje i to po originalnoj recepturi. Novi LEDONARDO izabran je među 200 000 sladoleda, koje su kreirali potrošači. Za najmlađe na tržište su lansirani FUNNY BUBBLE te LEDO MEDO i ŽIVOTINJSKI REKORDI. I u kategoriji OBITELJSKOG SLADOLEDA Ledo je također pripremio niz noviteta“, izjavio je direktor marketinga i razvoja u Ledu, Dario Vrabec.

Dobili smo novi praznik – SladoleDan!

U počast najomiljenoj slastici, Ledo je ove godine proglasio novi "praznik“ - praznik sladoleda! Ime mu je SladoleDan, a proslavit će se prvi put u subotu 23. svibnja u parku Maksimiru i tako službeno otvoriti novu sladolednu sezonu. Protagonisti prvog SladoleDana su Ledo Medo i ostale sladoledne zvijezde, a proslava je namijenjena svim ljubiteljima sladoleda, malima i velikima. Za njih su pripremljene brojne zabavne igre: mali nogomet, skakanje u vrećama, preskakanje užeta, štafeta s kornetima, hula hoop i limbo dance. Klaun Balonko izrađivat će životinje od balona, umjetnici će oslikavati dječja lica, a djeca će moći postati umjetnici na štafelaju s flomasterima. Da bi zabava bila potpuna, bit će tu i DJ, puhač velikih balona, mađioničar i hodači na štulama. Pobjednici igara osvajaju sladolede, a svi sudionici proslave prvog SladoleDana dobivaju zahvalnice za uspomenu.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.