Upravo će se zato u Koprivnici održati ''Žgancijada'', na kojoj će se na jednom mjestu, 29. ožujka, ukazati na prednosti kukuruzne krupice i ponuditi specijalitete od žganaca. Kako žganci ne bi pali u zaborav organizatori su priredili niz zanimljivih događanja s kojima će slaviti namirnicu koja je othranila generacije. Od revije restorana, preko natjecanja u pripremanju žganaca za profesionalne kuhare i građane do radionica dekoriranja jela i pripremanja specijaliteta iz woka.
Sve to odvijat će se od 11 do 16 sati, a ulaz je slobodan. Osim što ćete imati priliku kušati žgance i naučiti neke korisne savjete, za samo 15 kuna možete uživati u cijelom bogatom obroku od čije prodaje novac ide u humanitarne svrhe za udrugu ''Šegrtsko srce'', koja pomaže učenicima slabijeg materijalnog statusa. Stoga iskoristite subotu za uživanje u žgancima i napravite dobro djelo.
Otkrijte najbolju stranu palente i isprobajte neke od recepata:
Gulaš od divljači s palentom
Lagana zapečena palenta s povrćem
Palenta s kozjim sirom
Kriške palente s tikvicama
Sipice s graškom i palentom
Zdravi zalogaji s palentom i povrćem
Lagana zapečena palenta s povrćem
Palenta u umaku od gljiva
Zapečena palenta
Pura