20. siječnja 2016.

Napravite kruh s pet vrsta brašna

kruh
foto: Food Harmony
gastro postao gastro.24sata.hr
Nema ljepšeg mirisa od mirisa pečenog kruha koji se širi kuhinjom i traje u njoj još i sutradan.

Doista nema ništa lakše nego napraviti domaći kruh. Kombinacija je bezbroj – može biti pšenični, kukuruzni, raženi... što god vam padne na pamet. Trebate ga umijesiti, staviti u pećnicu i to je to. 

Donosimo vam recept za kruh s pet vrsta brašna kakav rade u restoranu Food Harmony.

Sastojci:

  • 10 čaša kukuruznog brašna
  • 1 čaša pšeničnog brašna
  • 0.5 čaše prosenog brašna
  • 0.5 čaše ječmenog brašna
  • 0.5 čaše raženog brašna
  • žlica soli
  • žlica meda

Priprema:

  1. Zakuhamo 1 litru vode sa žlicom soli i žlicom meda.
  2. Promiješamo i prosijemo smjesu brašna.
  3. Prelijemo smjesu vrućom vodom i miješamo kuhačom dok ne postane kompaktna cjelina.
  4. Rukom oblikujemo loptu, mijesimo s vodom i s malo ulja.
  5. Još toplo stavljamo u nauljenu tepsiju i pečemo 90 minuta na 170 stupnjeva.

Pokrijemo vlažnom krpom.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.