gastro postao
Nema ljepšeg mirisa od mirisa pečenog kruha koji se širi kuhinjom i traje u njoj još i sutradan.
Doista nema ništa lakše nego napraviti domaći kruh. Kombinacija je bezbroj – može biti pšenični, kukuruzni, raženi... što god vam padne na pamet. Trebate ga umijesiti, staviti u pećnicu i to je to.
Donosimo vam recept za kruh s pet vrsta brašna kakav rade u restoranu Food Harmony.
Sastojci:
- 10 čaša kukuruznog brašna
- 1 čaša pšeničnog brašna
- 0.5 čaše prosenog brašna
- 0.5 čaše ječmenog brašna
- 0.5 čaše raženog brašna
- žlica soli
- žlica meda
Priprema:
- Zakuhamo 1 litru vode sa žlicom soli i žlicom meda.
- Promiješamo i prosijemo smjesu brašna.
- Prelijemo smjesu vrućom vodom i miješamo kuhačom dok ne postane kompaktna cjelina.
- Rukom oblikujemo loptu, mijesimo s vodom i s malo ulja.
- Još toplo stavljamo u nauljenu tepsiju i pečemo 90 minuta na 170 stupnjeva.
Pokrijemo vlažnom krpom.