Svašta smo finoga naučili kuhati i peći od naših susjeda Talijana, pa zašto ne bismo sami zamijesili i tijesto za piadine! Uglavnom, ako ste obožavatelji sendviča, focaccia i pizza - ovo je jelo savršeno za vas! Pogledajmo!
Sastojci:
- 300 g brašna
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica morske soli
- 2 žlice ricotte + za punjenje
- oko 100 ml mlake vode
- Gavrilović San Giorgio Mortadella
- Gavrilović Šunka u ovitku
- tvrdi žuti sir u kriškama
- rikola
- rajčica
Priprema:
1. Sastojcima za tijesto umijesi se elastično tijesto.
2. Na brašnom posutoj radnoj površini razvuče se tijesto i valjaju piadine u obliku tortilje.
3. Okruglu plitku tavu zagrijati, nauljimo ulje i pečemo piadine.
4. Gotovu piadinu mažemo sirom, potom punimo mortadelom, šunkom, rikolom i rajčicom.
Dobar tek želi vam Gavrilović!