Špajza 26. veljače 2016.

Gajba: Osječka meka za ljubitelje vrhunskog piva

Gajba
foto: Mihael Tomić
gastro postao gastro.24sata.hr
U maloj osječkoj Sunčanoj ulici, sunce je obasjalo sve osječke pivopije novim mjestom za druženje – Kušaonicom piva Gajba. U ponudi je preko 100 vrsta piva iz cijeloga svijeta, a kroz nekoliko mjeseci Gajba je postala kultno okupljalište svih koji uživaju u craft pivima.

Seljenje iz virtualnog u fizički svijet sa pivoljupcima vrlo dobro poznate stranice www.gajba.hr - prihvaćeno je objeručke.

Na krilima ekspanzije zanatskih pivovara, vlasnik Gajbe Tibor Kainz odlučio je ponuditi Osijeku najbolje od Rusije, Amerike, Belgije, Njemačke, Češke, Škotske, Hrvatske, i mnogih drugih zemalja. Jer kako sam kaže:

“Gajba je zamišljena kao mjesto gdje se dolazi družiti i probati novo pivo.”

Gajba | Author: Mihael Tomić foto: Mihael Tomić

Mali prostor pruža toplinu i ugodan osjećaj prilikom ispijanja omiljenog piva, iako, ne bismo se požalili na još pokoje mjesto. Gajba je prostor bez napornih televizora na kojima se vrte rezultati kladionica, glazbe od koje nakon druženja dođete kući kao iz svatova gdje ste bili najluđi kum i izgubili mogućnost govora.

A osoblje? Osoblje se brine da se osjećate kao da „tamo svi znaju vaše ime“.

Pivom kuće mogli bismo nazvati novi osječki craft - Black HatNjihov blond ale uz Bošnjakov lager i pale ale Zmajske pivovare možete probati iz točionika, ovisno o dostupnosti. 

Tibor ima odličnu viziju budućnosti za Gajbu. Rekao nam je da ima u planu “...predstavljanje novih piva i pivara, pivske radionice i edukacije i razvijanje pivske zajednice”.

Sve su to mali, ali hvale vrijedni pomaci u razvoju pivske scene, kojoj smo srećom svjedoci u sve više dijelova Lijepe naše.

Osijek je rodni grad prvog hrvatskog piva, i vrijeme je da se počne tako i osjećati, a Gajba je dokaz da je na pravom putu. Svratite u Sunčanu ulicu i probajte neko dobro pivo - vidimo se!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.