Špajza 22. veljače 2019.

Međimurski dvori - seoska oaza s domaćim delicijama z međimurskih bregi

foto: Međimurski dvori
gastro postao gastro.24sata.hr
Restoran Međimursku dvori ono je po čemu je malo međimursko mjesto Lopatinec najpoznatije. Na velikom imanju Marijan Martinjaš sa svojom je obitelji izgradio genijalan gastronomski projekt koji, osim sjajne hrane, nudi i brojne druge aktivnosti. Što drugo nego - bili smo tamo!

Restoran Međimurski dvori namijenjen je za slavlja i obiteljska okupljanja, ali je jedno od rijetkih mjesta gdje možete pronaći sjajne, autentične međimurske specijalitete. Isprobali smo neka od njihovih najpoznatijih jela, a zatim nas je vlasnik Marijan Martinjaš proveo kroz svoje imanje.

 

 | Author: Međimurski dvori foto: Međimurski dvori

 

Daleko je to od samo obiteljskog restorana, Međimurski dvori skrivaju kućice u kojima se u toplijim mjesecima održavaju radionice pletenja, kuhanja, a u dvorištu se nalazi i vrt u kojem sade svoje vlastito voće, povrće te začine. Nimalo tradicionalan, ali s ogromnom dozom šarma, umjesto vinove loze, usred dvorišta ponosno stoji i veseli, razgranati kivi koji čitavu priču podiže na jednu novu, još simpatičniju razinu.

U sklopu Međimurskih dvora djeluje i turistička agencija EtnoArt, tu je i velika dvorana, nekadašnji teniski teren, namijenjen većim okupljanjima poput sajmova, a bilo je tu i vjenčanja, dodaje Martinjaš.

 | Author: Međimurski dvori foto: Međimurski dvori

 

Restoran se pak sastoji od čak nekoliko, s ukusom uređenih, prostorija te velikom terasom. Baš kao i čitavo imanje obitelji Martinjaš, meni restorana Međimurski dvori raskošan je na svoj način. Brojna domaća jela poput fantastičnog mesa s tiblice i pačje paštete, slasnih kroketa od svježeg sira koji su nas u potpunosti oduševili, raznovrsnih salata iz vrta tik do restorana i fantastične međimurske gibanice samo su dio raznovrsne ponude.

Isprobali smo i meka i sočna pačja prsa s džemom od borovnica, divna rebarca s domaćim krumpirom, ali i sasvim poseban sladoled od bučinih sjemenki, klasičnu gibanicu te štrudlu od bundeve i maka koja je na savršen način zaokružila večeru u Međimurskim dvorima.

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

Osim ovih, u Međimurskim dvorima možete isprobati još i međimursku kokošju ili goveđu juhu, pohane pileće batke i zabatke, kotlete, mlince, domaće njoke i ista takva peciva i kruh te čitav niz drugih delicija tog zelenog kraja.

Otvoren prostor s velikom dozom zelenila, jednostavno uređenje i veliki stolovi ono su što restoran čini ugodnim mjestom za uživanje u tanjuru dobre hrane. Osim restorana, Marijan Martinjaš spomenuo je kako se Međimurski dvori bave i cateringom za vjenčanja te veća okupljanja, pa tako gostima nude različite vrste namaza, salata i drugačijeg, međimurskog finger fooda.

 

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

Izvorna, sezonska, fina i, najvažnije od svega, domaća hrana glavni su razlog zbog kojeg ćemo zasigurno ponoviti posjetu Međimurskim dvorima. Osim toga, brojna gastronomska događanja kroz čitavu godinu sjajan su povod da se zaputite među međimurske brege, u zeleni Lopatinec. Od radionica vrtlarenja, kuhanja, team buildinga, sajmova ili tek na uživanje u stvarno ukusnoj hrani i autentičnom okruženju, Međimurski dvori definitivno su mjesto na kojem se želite zateći, bez obzira na godišnje doba.

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.