Špajza 29. siječnja 2019.

MUKBANG - YouTube trend koji će vas zaprepastiti

foto: Steph Pappas Youtube
gastro postao gastro.24sata.hr
Youtuberi svijeta složili su se u jednom - MUKBANG mora postati trend. Zatim su sjeli pred svoje kamere i krenuli uživati u hrani kako bi zabavili gledatelje. Jeste li pogledali koji mukbang video?

Riječ je o trendu u kojem YouTube influenceri iz cijelog svijeta kuhaju ili naručuju hranu, najčešće fast food, a zatim u toj istoj hrani uživaju pred kamerama uz svakodnevne teme koje su pripremili za svoje gledatelje. Iako je uglavnom riječ o laganim temama poput hrane, svakodnevnih događaja i filmova i serija, pronaći se mogu i video uratci u kojima se uz pizzu i burgere razgovara o trudnoći ili porodu.

Pogledali smo nekoliko takvih videa i, osim što smo ostali zaprepašteni brojem pregleda ispod svakog od njih, poprilično nas je iznenadila količina pojedene hrane u svakom od tih videa.

 

Možda vas zanima... Je li ovo najgluplji gastro trend dosad? Recepti

 

Mukbang inače dolazi iz Južne Koreje gdje je ovaj način komuniciranja s publikom postao popularan 2010. godine. Pred kamerama se već tada jelo baš sve, od rezanaca, preko pizze do burgera, a isti je sistem zadržan i danas.

Iako mukbang može biti snimljen i u restoranu, najčešći su ipak videi u kojima influenceri naručuju hranu u svoj dom ili u njoj uživaju u svojim automobilima. Takvi videi često dosežu i do pet milijuna pregleda, pa smo ih pronašli nekoliko kako bismo vam u potpunosti dočarali ovaj neobičan trend.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.