Špajza 01. veljače 2018.

Ovo su glazbenici koji su ime odabrali prema hrani!

foto: Jayne Kamin-Oncea/REUTERS/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Super popularne Spice Girl, Red Hot Chili Peppers ili pak velikani rap scene Salt-N-Pepa, Eminem i Ice Cube. Svi su oni u presudnom trenutku bili inspirirani hranom, a ona im je pomogla da dođu do samog vrha. Saznajte kako su nastala imena danas planetarno popularnih glazbenika.

Spice Girls

Jedan od najpoznatijih girl bendova u povijesti, Spice Girls, ime nisu izmislile u kuhinji, već u - teretani. Naime, grupa koju su činile Geri, Mel B, Mel C, Emma i Victoria najprije je trebala nositi naziv Touch, no onda je Geri doživjela prosvjetljenje dok je obavljala svoju dnevnu tjelovježbu u teretani.

Tražila je ime koje će ih opisivati baš onakve kakve jesu, koje će na najbolji način opisati koliko su drugačije, a zatim joj je na pamet palo - Spice! Kako je ime Spice već bilo zauzeto na zvjezdanom nebu, dodali su Girls jer su ih, kako kaže Geri Halliwell, kada bi se negdje pojavile ionako svi zvali Spice Girls.
 


Salt-N-Pepa

Rap bend iz 90ih koji se proslavio pjesmom Push it najprije je nosio naziv Supernature, no tik prije nego što su postale planetarno popularne, dvije su glazbenice odlučile promijeniti ime u Salt-N-Pepa. Do te su odluke došle nakon što su shvatile da su potpune suprotnosti, ali se u isto vrijeme savršeno nadopunjuju. Baš kao sol i papar.
 


Eminem

Još je jedna rap zvijezda inspiraciju za ime potražila u hrani. Kada je tek krenuo graditi karijeru, Marshal Bruce Mathers III. nadjenuo si je nadimak M&M, prema popularnim šarenim čokoladnim bombončićima. Ipak, zbog autorskih prava, to ime nikako ne bi mogao zadržati kasnije u karijeri, pa ga je samo promijenio u Eminem. Kako M&M i Eminem zvuče identično, na taj je način ostao prepoznatljiv publici te se bez problema probio na sam vrh svjetske rap scene.
 


Ice Cube

Vjerojatno najsmješnija priča oko imena prati repera O'Sheu Jacksona Sr., poznatijeg kao Ice Cube. Naime, reperov stariji brat u mladosti imao je puno djevojaka, koje su ga, ispričao je jednom prilikom Ice Cube, često zvale kući. Kako je reper poželio biti poput svog brata, često bi podizao slušalicu i pokušao bratu oteti djevojke.

Kada je brat otkrio da reper sabotira njegove planove, zaprijetio mu je kako će ga jednog dana zatvoriti u zamrzivač i pretvoriti ga u kocku leda. Nije trebalo dugo da se Ice Cube proslavi, a zatim i, u čast svog brata i njihovog šarolikog djetinjstva, nadjene sebi ovako genijalno ime.

 

 

Red Hot Chili Peppers

Prvo ime bilo im je Tony Flow and the Miraculously Majestic Masters of Mayhem, no već u početku bilo je vidljivo kako to nije ime koje garantira slavu. U svojoj je autobiografiji Anthony Kiedis objasnio kako je do imena došlo.

"Postojao je Louis Armstrong and His Hot Five, a onda su tu bili drugi bendovi koji su u nazivu imali riječi "Red Hot" i "Chili". U vrijeme naših početaka postojao je čak i engleski bend Chilli Willi and the Red Hot Peppers, koji su kasnije mislili da smo im ukrali ime, ali baš nitko nikada nije bio Red Hot Chili Peppers."
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.