Špajza Kuhaj, kušaj, guštaj: jednostavno je, odlično je, od Gavrilovića je! 12. svibnja 2018.

Palenta s ružmarinom, parmezanom i slasnim dodatkom

Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Palenta pripremljena na ovaj način postaje sjajan prilog proljetnom roštilju, ali i grickalica koju možete poslužiti uz omiljeni umak.

Jednostavni sastojci koje zasigurno imate kod kuće, premium kobasica i nekoliko minuta na grillu bit će dovoljni za pripremu novog omiljenog proljetnog priloga. Zbog dodatka ružmarina, palenta će poprimiti sjajne arome, a maslac će je učiniti kremastom iznutra.

Osim na grillu, palentu možete pripremiti i u pećnici ili na tavi, pa je poslužiti uz najfinija mesna i povrtna jela.
 

 

Sastojci:

  • 200 g palente
  • malo maslaca
  • 100 g parmezana
  • grančica ružmarina
  • maslinovo ulje
  • češanj češnjaka narezan na listiće
  • Gavrilović domaća premium

Priprema:

  1. Skuhajte palentu i na kraju umiješajte komadić maslaca, 100 g parmezana i domaće premium.
  2. Razlijte i poravnajte na radnu površinu, a kad se ohladi, izrežite je na pravokutnike veličine 7×10 cm.
  3. Izgnječite malo svježeg ružmarina s maslinovim uljem pa time namažite pravokutnike od palente, po njima rasporedite listiće češnjaka i stavite ih na grill.
  4. Pecite pet minuta pa okrenite da se ispeče i s druge strane.
  5. Poslužite ukrašeno ružmarinom.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.