gastro postao
Palenta pripremljena na ovaj način postaje sjajan prilog proljetnom roštilju, ali i grickalica koju možete poslužiti uz omiljeni umak.
Jednostavni sastojci koje zasigurno imate kod kuće, premium kobasica i nekoliko minuta na grillu bit će dovoljni za pripremu novog omiljenog proljetnog priloga. Zbog dodatka ružmarina, palenta će poprimiti sjajne arome, a maslac će je učiniti kremastom iznutra.
Osim na grillu, palentu možete pripremiti i u pećnici ili na tavi, pa je poslužiti uz najfinija mesna i povrtna jela.
Sastojci:
- 200 g palente
- malo maslaca
- 100 g parmezana
- grančica ružmarina
- maslinovo ulje
- češanj češnjaka narezan na listiće
- Gavrilović domaća premium
Priprema:
- Skuhajte palentu i na kraju umiješajte komadić maslaca, 100 g parmezana i domaće premium.
- Razlijte i poravnajte na radnu površinu, a kad se ohladi, izrežite je na pravokutnike veličine 7×10 cm.
- Izgnječite malo svježeg ružmarina s maslinovim uljem pa time namažite pravokutnike od palente, po njima rasporedite listiće češnjaka i stavite ih na grill.
- Pecite pet minuta pa okrenite da se ispeče i s druge strane.
- Poslužite ukrašeno ružmarinom.
Dobar tek!