Špajza Kuhaj, kušaj, guštaj: jednostavno je, odlično je, od Gavrilovića je! 18. svibnja 2017.

Talijanska rapsodija: Idealan recept za ručak ili večeru

foto: Gavrilović
gastro postao gastro.24sata.hr
Prijatelji vam dolaze? Pripremite im divnu focacciu s bogatim nadjevom koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Čuli ste za višku i komišku pogaču? E pa ovo je recept za talijansku pogaču, odnosno focacciu nakon koje će vas prijatelji gledati drugim očima. Većim! Uživajte u receptu!

Sastojci:

  • 150 ml tople vode
  • 500 g glatkog brašna
  • 2 paketića suhog kvasca
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica soli
  • 0.35 l tople vode
  • 2 češnja češnjaka
  • Maslinovo ulje
  • 8 velikih kriški Gavrilović San Giorgio Mortadelle Superiore s maslinama
  • 4 grill paprike
  • 2 šake žutih i crvenih cherry rajčica
  • Šaka crnih i zelenih maslina
  • 1 žličica kapara
  • 6 sušenih rajčica u ulja
  • 3 kisela krastavca
  • Parmezan
  • Pušlek bosiljka
  • 1 veći limun


Priprema:

1. U 150 ml tople vode rastopiti kvasac te dodati šećer i pustiti da odstoji 15-ak minuta kako bi se kvasac aktivirao.
2. U zdjeli pomiješati brašno i sol. Dodati kvasac.
3. Umijesiti glatko, mekano tijesto, staviti u zdjelu s namašćenim dnom te staviti u pećnicu zagrijanu na 50 stupnjeva sat vremena da naraste.
4. Tijesto premijesiti te razvući u namašćenu tepsiju. Prstima udubiti tijesto, preliti uljem, protisnutim češnjakom i listićima ružmarina te prstohvatom soli.
5. Peći 30 minuta na 200 stupnjeva.

Dobar tek želi vam Gavrilović!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.