Čuli ste za višku i komišku pogaču? E pa ovo je recept za talijansku pogaču, odnosno focacciu nakon koje će vas prijatelji gledati drugim očima. Većim! Uživajte u receptu!
Sastojci:
- 150 ml tople vode
- 500 g glatkog brašna
- 2 paketića suhog kvasca
- 1 žlica šećera
- 1 žlica soli
- 0.35 l tople vode
- 2 češnja češnjaka
- Maslinovo ulje
- 8 velikih kriški Gavrilović San Giorgio Mortadelle Superiore s maslinama
- 4 grill paprike
- 2 šake žutih i crvenih cherry rajčica
- Šaka crnih i zelenih maslina
- 1 žličica kapara
- 6 sušenih rajčica u ulja
- 3 kisela krastavca
- Parmezan
- Pušlek bosiljka
- 1 veći limun
Priprema:
1. U 150 ml tople vode rastopiti kvasac te dodati šećer i pustiti da odstoji 15-ak minuta kako bi se kvasac aktivirao.
2. U zdjeli pomiješati brašno i sol. Dodati kvasac.
3. Umijesiti glatko, mekano tijesto, staviti u zdjelu s namašćenim dnom te staviti u pećnicu zagrijanu na 50 stupnjeva sat vremena da naraste.
4. Tijesto premijesiti te razvući u namašćenu tepsiju. Prstima udubiti tijesto, preliti uljem, protisnutim češnjakom i listićima ružmarina te prstohvatom soli.
5. Peći 30 minuta na 200 stupnjeva.
Dobar tek želi vam Gavrilović!