Špajza 30. srpnja 2016.

Ovo će boljeti: Ultimativna lista 5 najljućih papričica na svijetu

Papričice
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ljute papričice najpoznatije su kao neizostavni sastojak različitih umaka, a svoju ljutinu mogu zahvaliti posebnom sastojku koji se zove kapsaicin. Pravilo glasi da što više kapsaicina sadrži, to je papričica ljuća.

Skovilova jedinica ljutine (SHU) je subjektivna ljestvica koja se koristi a mjerenje ljutine papričice, a temelji se na koncentraciji kapsaicina. Donosimo vam listu trenutno najljućih papričica na svijetu zanimljivih egzotičnih naziva.

5. Trinidad Scorpion „Butch T“
(1 463 700 SHU)

Ova papričica je 2011. godine bila Guinnessov svjetski rekorder zbog čega nema sumnje u njezinu nevjerojatnu ljutinu. Ime je dobila po svojem tvorcu, Butchu Tayloru te po tome što je na vrhu papričice pronađen škorpion.

4. 7 Pot Primo
(1 469 000 SHU)

pazi-ljuto.jpg | Author:

7 Pot Primo papričica karakteristična je po svojem dugom tankom „repu“ , a samim pogledom na ovu papričicu znat ćete da je nevjerojatno ljuta.

3. 7 Pot Douglah
(1 853 936 SHU) 

7 Pot Douglah je jedna od poznatijih u zajednici papričica koja ponosno nosi nosi titulu najljuće papričice s najboljim okusom.

2. Trinidad Moruga Scorpion
(2 009 231 SHU)

Ova papričica tek je nedavno otkrivena, a potječe s otoka Moruge u državi Trinidad i Tobago. Jednom kad je zagriznete, teško ćete se riješiti njene ljutine u ustima.

1. Carolina Reaper
(2 200 000 SHU)

Prvo mjesto na Guinnessovoj ljestvici najljuće papričice na svijetu ponosno je zauzela Carolina Reaper papričica. Ova papričica nastala je križanjem Pakistani Naga i crvene Habanero papričice, koje su ujedno zaslužne za njezinu nevjerojatnu ljutinu, ali i odličan okus. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.