29. siječnja 2016.

Split ne spava: Gastro zima u Mazgoonu

Mazgoon
foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Siječanj i veljaču splitskog bistroa upotpunit če gostovanja domaćih top chefova i vinara

Splitski bistro Mazzgoon već drugu godinu za redom unosi raznolikost u pomalo uspavanu, zimsku gastro scenu grada pod Marjanom. Nakon brojnih radionica i tematskih večeri u režiji vlastitog kreativnog tima, siječanj i veljaču upotpunit će gostovanja domaćih top chefova i vinara.

Hrana | Author: Maksim Bašić foto: Maksim Bašić

Ukoliko ne znate gdje ovaj vikend, iz Mazzgoona vam preporučuju da u petak kod njih probate delicije gostujućih kuhara Priske Thuring iz Dubravkinog puta i Gregorija Mannuccija, bivšeg chefa bistroa Apetit, koji specijalno za ovu prigodu stižu na splitsku gastro scenu. Prva dama hrvatske gastro scene udružit će snage s talijanskim kolegom i kroz pet slijedova predstaviti spoj tradicionalne i moderne, mediteranske i kontinentalne visoke gastronomije.

Priska i Gregorio | Author: Promo foto: Promo

No to nije sve, sutradan, u subotu, 30. siječnja, u splitski restoran Kadena dolaze slovenski gosti, Vinarija Šćurek i poznati chef Janez Beatovž koji će uz domaće vinare Senjković te splitske masterchefove Hrvoja Zirojevića i Bracu Sanjina prirediti pravu gastro rapsodiju. Već 5. veljače u Mazzgoon stiže Vinarija Senjković.

Magdalena i Saša Senjković zajedničkim će snagama predstaviti bogatu ponudu svoje vinarije, koju će Magdalena pratiti s pet slijedova fuzije bračkih autohtonih specijaliteta. Ovu jedinstvenu gastro enološku večer pratit će i DJ setovi kao i performans iznenađenja. Stoga, ako slučajno niste u Splitu a ljubitelji ste gastronomije, predlažemo Vam da spakirate svoje kofere i uživate u suncu i okusima Splita. U Mazzgoon-u Vas željno iščekuju!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.