Siromašna pizza s tek malo umaka od rajčice i sira koju danas zovemo Margheritom, nekada davno bila je namijenjena samo nižim slojevima koji si nisu mogli priuštiti mesne nadjeve. Jeftini sastojci poput brašna, kvasca i vode bili su lako dostupni, a da bi cijela stvar postala malo bolja, koristili su se sirevi domaće proizvodnje. Danas je upravo takva pizza najtraženija među ljubiteljima omiljenog talijanskog jela.
![pizza margarita | Author: Thinkstock](/media/img/ca/44/20106f07311d25dcc50b.jpeg)
Mozzarella, feta, parmezan, gauda ili čak kombinacija sve četiri vrste najdražeg dodatka na pizzi oplemenit će je upravo onako kako volite i uživanje u pizzi postat će još malo bolje.
Bez obzira jeste li ljubitelji pizze s puno mesnih dodataka ili volite jednostavnu verziju poput one čiji dan danas slavimo, upustite se u pripremu i uljepšajte dan divnim talijanskim specijalitetom pomoću našeg recepta za najbolje tijesto, prijedloga za savršene pizza sireve i zlatnim pravilima za pripremu najbolje pizze!
Koji sir najbolje ide na pizzu?
Zlatna pravila za najbolju pizzu