Siromašna pizza s tek malo umaka od rajčice i sira koju danas zovemo Margheritom, nekada davno bila je namijenjena samo nižim slojevima koji si nisu mogli priuštiti mesne nadjeve. Jeftini sastojci poput brašna, kvasca i vode bili su lako dostupni, a da bi cijela stvar postala malo bolja, koristili su se sirevi domaće proizvodnje. Danas je upravo takva pizza najtraženija među ljubiteljima omiljenog talijanskog jela.
Mozzarella, feta, parmezan, gauda ili čak kombinacija sve četiri vrste najdražeg dodatka na pizzi oplemenit će je upravo onako kako volite i uživanje u pizzi postat će još malo bolje.
Bez obzira jeste li ljubitelji pizze s puno mesnih dodataka ili volite jednostavnu verziju poput one čiji dan danas slavimo, upustite se u pripremu i uljepšajte dan divnim talijanskim specijalitetom pomoću našeg recepta za najbolje tijesto, prijedloga za savršene pizza sireve i zlatnim pravilima za pripremu najbolje pizze!
Koji sir najbolje ide na pizzu?
Zlatna pravila za najbolju pizzu