20. rujna 2016.

Steak, riža ili palačinke: Tri potpuno nova načina za pripremu karfiola

Karfiol
1/2
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uvjerite se i sami da karfiol ne treba biti dosadan

S nižim temperaturama polako stiže i karfiol. Većina ljudi ga priprema na dobro provjerene, utabane načine, a na YouTube kanalu Jamiea Olivera pronašli smo video koji će vas inspirirati da se okušate u pripremi nekih novih jela. 

Steak od karfiola

Izrežite karfiol na krišku debljine 1.5 centimetara, odstranite listove i pecite na vrućem ulju na tavi. Okus će dobiti karamelizirajući se na tavi, a potom ga prebacite u pećnicu da se peče 15 minuta na 170 stupnjeva. Poslužite ga s umakom po želji ili pratite recept u videu.

Riža od karfiola

Odvojite cvjetne dijelove karfiola i usitnite u blenderu. Prepržite ga na tavi uz okretanje pa poklopite i neka se lagano kuha 5 minuta. Dodajte začine, slatki kukuruz, svježi peršin, šipak, posolite i poslužite s orašastim plodovima.

Palačinke od karfiola

Sačuvajte mrvica karfiola koje ste dobili miksanjem u blenderu jer će vam trebati 200g karfiola, 8 žlica bademovog brašna, 4 jaja, 4 žlice biljnog mlijeka, prstohvat soli i sve zajedno izmiksajte. Pecite vaše palačinke na tavi kako je prikazano u videu. Poslužite sa slaninom i uživajte u novim okusima

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.