31. svibnja 2016.

Što se sve miješa u pire krumpir?

pire
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Začinite pire krumpir nekim od ovih dodataka i i očarajte se potpuno novom dimenzijom pripreme krumpira.

Postoji nebrojeno mnogo jela za uživanje uz pire krumpir, ali isto tako postoje i brojne kombinacije raznih dodataka koje možete umiješati u pire krumpir i učiniti ga zanimljivijim. Sirevi, začini ili orašasti plodovi samo su neke od opcija kojima možete začiniti svoj kremasti krumpir.

Da biste postigli jači okus, dovoljno je u pire umiješati malo feta sira ili dimljene paprike, a za bogatiji i pomalo slatkasti okus dodajte žlicu sirnog namaza.

Začini i pire se vole, pa tako u svoj pire krumpir možete dodati žličicu pesta od bosiljka i posipati s malo parmezana. Osim vlasca i peršinaružmarin i limununova korica također su dobra ideja.

Žličica senfa i češnjak koji ste kuhali s krumpirom dodaju svoj šarm i pretvaraju pire krumpir u sasvim novu priču. S krumpirom na kratko možete prokuhati i brokulu, nasjeckati je na manje komade i umiješati u pire.

Ako volite da vam pod zubima krcka, odlična ideja je sitno sjeckana pržena slanina ili pola šake oraha. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.