Postoji nebrojeno mnogo jela za uživanje uz pire krumpir, ali isto tako postoje i brojne kombinacije raznih dodataka koje možete umiješati u pire krumpir i učiniti ga zanimljivijim. Sirevi, začini ili orašasti plodovi samo su neke od opcija kojima možete začiniti svoj kremasti krumpir.
Da biste postigli jači okus, dovoljno je u pire umiješati malo feta sira ili dimljene paprike, a za bogatiji i pomalo slatkasti okus dodajte žlicu sirnog namaza.
Začini i pire se vole, pa tako u svoj pire krumpir možete dodati žličicu pesta od bosiljka i posipati s malo parmezana. Osim vlasca i peršina, ružmarin i limununova korica također su dobra ideja.
Žličica senfa i češnjak koji ste kuhali s krumpirom dodaju svoj šarm i pretvaraju pire krumpir u sasvim novu priču. S krumpirom na kratko možete prokuhati i brokulu, nasjeckati je na manje komade i umiješati u pire.
Ako volite da vam pod zubima krcka, odlična ideja je sitno sjeckana pržena slanina ili pola šake oraha.