29. prosinca 2015.

Što smo najviše kuhali u 2015.godini?

Najcitanije
foto: Gastro.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Pronađite omiljene recepte i kuhajte i dalje s nama

1. Idealno tijesto za pizzu - još jedan pokazatelj da bez obzira što recept imamo u glavi i sastojke sipamo od oka, uvijek se dobro podsjetiti provjerenog recepta pizza majstora iz Dukse. Što nas je Dado naučio o tijestu za pizzu, pročitajte ovdje.

Tijesto za pizzu | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

2. Starinski kolač od jabuka i griza gotov za čas posla - Bez ikakvog pretjerivanja, najčitaniji recept godine upravo je ovaj ultrajednostavni kolač od jabuka. Koliko ste poludjeli za njim, najbolje govori koliko ste nam fotografija poslali. Još jednom ga se podsjetite ovdje.

kolač od jabuka i griza | Author: Karina Šiždrak foto: Karina Šiždrak

3. Nutella cheesecake - S preko 17 tisuća dijeljenja na Facebooku, naša Jelena Markota osvojila je gastroljupce ovim dekadentnim receptom za koji ne trebate paliti ni pećnicu. Recept ovdje.

Nutella-cheesecake | Author: Jelena Markota foto: Jelena Markota

4. Tajna savršene sarme - Kraljica zime mirisom vraća u toplinu doma. Naš chef Berislav Lacković ima nekoliko finesa koje nikako ne smijete zaboraviti. Klik za sarmu.

Sarma-od-fileta-bakalara | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

5. Jednostavna torta s tri vrste čokolade - Ova torta prava je kalorijska bomba za koju također ne trebate paliti pećnicu. Dozvolite si kalorije, jer ona to zaslužuje. Recept ovdje.

6. Smjesa za palačinke - Još jedan klasik kojeg mutimo "po osjećaju", a za sve voljne recepta, obavezno ga škicnite ovdje.

7. Milka torta - jednostavno najbolja - Nataša Pralica podijelila je s nama ovu preslatku tortu idealnu za različite proslave. Recept ovdje.

9. Petnaest neodoljivih recepata s tjesteninom - Uz upute za pripremu tjestenine u vlastitoj kuhinji, počastite se nekim tradicionalnim jelima koja smo izdvojili, ali i novim spojevima okusa i mirisa koji će vas osvojiti na prvu. Za petnaest veličanstvenih zavirite ovdje.

Tjestenina | Author: Stockfood foto: Stockfood

10. Ovu hranu nikada ne smijete podgrijavati - Naše drage nutricionistice složile su nam listu namirnica koje je najbolje jesti isključivo svježe pripremljene, a ovdje saznajte o kojima je riječ.

11. Kroasani će vam uvijek uspjeti - Ovi kroasani su, uistinu, jednostavni za pripremu, sa samo jednim dizanjem i bez mnogobrojnih preklapanja i valjanja tijesta. Savršeni su i sa slanim, i sa slatkim punjenjem. Idealni kako za doručak, tako i za večernja druženja s prijateljima. Sandra Rončević ima savršen recept.

Kroasani | Author: Igor Kralj/PIXSELL foto: Igor Kralj/PIXSELL

12. Brzi i kremasti zapečeni krumpir - Majstor jednostavnog, brzog i ukusnog, Jamie Oliver, još se jednom dokazao i pripremio brzinske krumpire u kojima ćete uživati svim osjetilima. Video pogledajte ovdje.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.