09. svibnja 2016.

Napravite svoju tjesteninu u bojama

tjestenina
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tjesteninu u boji možete napraviti uz pomoć prirodnih boja namirnica

Kako jela od tjestenine učiniti zanimljivijima, a tanjure šarenijima. Tajna je u namirnicama koje će obojiti tjesteninu poput ljubičastoga krumpira, kakaa ili sipe.

Crna tjestenina s kozicama i lignjama

Sastojci:

recept.jpg | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Tjestenina:

  • 500 g brašna
  • malo vode
  • 3 jaja
  • Sol
  • crnilo od sipe

Ostalo:

  • 3 žlice peršina
  • 2 mlada luka
  • Po žlica listića metvice i bosiljka
  • Žlica kapara
  • 3 inćuna
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 200 g očišćenih liganja
  • Ljuta papričica
  • Malo limunova soka
  • Sol, papar

Priprema:

1. Pomiješajte brašno sa solju, u sredini napravite udubljenje pa dodajte ostale sastojke i umijesite tijesto. Ostavite pokriveno da se “odmori” pa ga razvaljajte tanko i narežite na trake.

2. Osušite ih da budu suhi poput kupovnih.

3. Stavite vodu u lonac i pustite da zavrije.

4. Prepržite lignje na malo ulja i ostavite sa strane.

5. Odvojite žlicu peršina i dvije žlice narezanoga mladog luka za poslije. Ostatak peršina i mladog luka stavite u multipraktik. Usitnite pa dodajte metvicu, bosiljak, kapare i inćune te još izmiksajte. Polako dodajte maslinovo ulje te začinite.

6. Kad voda zavrije, ubacite tjesteninu i malo soli pa kuhajte dok ne bude “al dente”.

7. Dodajte tjesteninu u umak od začinskog bilja. Promiješajte i dodajte narezane lignje, čili papričicu i limunov sok. Promiješajte te ukrasite peršinom i mladim lukom.

Dobar tek!!!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.