Kako jela od tjestenine učiniti zanimljivijima, a tanjure šarenijima. Tajna je u namirnicama koje će obojiti tjesteninu poput ljubičastoga krumpira, kakaa ili sipe.
Crna tjestenina s kozicama i lignjama
Sastojci:
Tjestenina:
- 500 g brašna
- malo vode
- 3 jaja
- Sol
- crnilo od sipe
Ostalo:
- 3 žlice peršina
- 2 mlada luka
- Po žlica listića metvice i bosiljka
- Žlica kapara
- 3 inćuna
- 2 žlice maslinova ulja
- 200 g očišćenih liganja
- Ljuta papričica
- Malo limunova soka
- Sol, papar
Priprema:
1. Pomiješajte brašno sa solju, u sredini napravite udubljenje pa dodajte ostale sastojke i umijesite tijesto. Ostavite pokriveno da se “odmori” pa ga razvaljajte tanko i narežite na trake.
2. Osušite ih da budu suhi poput kupovnih.
3. Stavite vodu u lonac i pustite da zavrije.
4. Prepržite lignje na malo ulja i ostavite sa strane.
5. Odvojite žlicu peršina i dvije žlice narezanoga mladog luka za poslije. Ostatak peršina i mladog luka stavite u multipraktik. Usitnite pa dodajte metvicu, bosiljak, kapare i inćune te još izmiksajte. Polako dodajte maslinovo ulje te začinite.
6. Kad voda zavrije, ubacite tjesteninu i malo soli pa kuhajte dok ne bude “al dente”.
7. Dodajte tjesteninu u umak od začinskog bilja. Promiješajte i dodajte narezane lignje, čili papričicu i limunov sok. Promiješajte te ukrasite peršinom i mladim lukom.
Dobar tek!!!