Od bakinih savijača s višnjama, pletenice s jagodama i sirom ili savijača s plavim sirom i mladim češnjakom bilo da su slatke ili slane, savijače su neodoljive. Isprobajte jedan od 12 recepata i otkrijte svoju novu omiljenu savijaču s povrćem, začinskim biljem ili voćem.
U novom broju Skuhatćute nadjenite, zarolajte i uživajte u punjenim odrescima i roladama od piletine, junetine ili janjetine. Jastučići nisu samo za spavanje, a najbolje to znaju Azijati za čijim samosama luduje cijeli svijet. Hrskavi i nadjeveni mesom, najslasniji su brzi zalogaji. Ne brinite jer nije još kasno otkriti sve čari dobrog roštilja.
U subotu pročitajte tajne pripreme koje je chef Branko Ognjenović otkrio o slasnim odrescima i pljeskavicama. Ljubičasta sezona kolača je počela. Ne zaboravite na omiljene plave loptice, borovnice. Isprobajte neke od brojnih recepata i otkrijte zašto su toliko omiljene u sorbetima, pitama, ali i uz divljač.
Kremasti tris
Sastojci:
- 300 g borovnica
- 2 žlice šećera u prahu
- Žlica kukuruznog brašna
- 1 dl soka od borovnica
Za kremu:
- 250 g neslanog krem sira
- 3 dl kiselog vrhnja
- 100 g smeđeg šećera
- Burbon vanilija
- 2 dl vrhnja za šlag
- 150 g integralnih keksa
Priprema:
- Ostavite 50 g borovnica sa strane. Preostale izmiješajte sa šećerom i pola decilitra soka, te kuhajte do vrenja. Preostali sok i kukuruzno brašno izmiješajte i dodajte vrućoj smjesi, te kuhajte još dvije minute.
- Dok se hladi, napravite kremu od sira. Lagano izmiješajte sir, kiselo vrhnje, smeđi šećer i burbon vaniliju.
- Ohlađenu kremu od voća usitnite štapnim miserom. Kekse usitnite u električnoj sjeckalici.
- Pripremite duboke čaše i na dno svake stavite izmrvljene kekse. Preko njih stavite kremu od sira i malo umaka od borovnica.
- Istucite vrhnje za šlag. Stavite ga na vrh, ukrasite borovnicama koje ste stavili sa strane i stavite u hladnjak do posluživanja