12. lipnja 2015.

Sve o savijačama i roladama te slatkim zalogajima u novom Skuhatćute

borovnice
foto: Skuhatćute
gastro postao gastro.24sata.hr
U novom broju Skuhatćute nadjenite, zarolajte i uživajte u punjenim odrescima i roladama od piletine, junetine ili janjetine. Jastučići nisu samo za spavanje, a najbolje to znaju Azijati za čijim samosama luduje cijeli svijet. Hrskavi i nadjeveni mesom, najslasniji su brzi zalogaji.

Od bakinih savijača s višnjama, pletenice s jagodama i sirom ili savijača s plavim sirom i mladim češnjakom bilo da su slatke ili slane, savijače su neodoljive. Isprobajte jedan od 12 recepata i otkrijte svoju novu omiljenu savijaču s povrćem, začinskim biljem ili voćem.

U novom broju Skuhatćute nadjenite, zarolajte i uživajte u punjenim odrescima i roladama od piletine, junetine ili janjetine. Jastučići nisu samo za spavanje, a najbolje to znaju Azijati za čijim samosama luduje cijeli svijet. Hrskavi i nadjeveni mesom, najslasniji su brzi zalogaji. Ne brinite jer nije još kasno otkriti sve čari dobrog roštilja.

U subotu pročitajte tajne pripreme koje je chef Branko Ognjenović otkrio o slasnim odrescima i pljeskavicama. Ljubičasta sezona kolača je počela. Ne zaboravite na omiljene plave loptice, borovnice. Isprobajte neke od brojnih recepata i otkrijte zašto su toliko omiljene u sorbetima, pitama, ali i uz divljač.

Kremasti tris

Sastojci: 

  • 300 g borovnica
  • 2 žlice šećera u prahu
  • Žlica kukuruznog brašna
  • 1 dl soka od borovnica

Za kremu: 

  • 250 g neslanog krem sira
  • 3 dl kiselog vrhnja
  • 100 g smeđeg šećera
  • Burbon vanilija
  • 2 dl vrhnja za šlag
  • 150 g integralnih keksa

Priprema:

  1. Ostavite 50 g borovnica sa strane. Preostale izmiješajte sa šećerom i pola decilitra soka, te kuhajte do vrenja. Preostali sok i kukuruzno brašno izmiješajte i dodajte vrućoj smjesi, te kuhajte još dvije minute.
  2. Dok se hladi, napravite kremu od sira. Lagano izmiješajte sir, kiselo vrhnje, smeđi šećer i burbon vaniliju.
  3. Ohlađenu kremu od voća usitnite štapnim miserom. Kekse usitnite u električnoj sjeckalici.
  4. Pripremite duboke čaše i na dno svake stavite izmrvljene kekse. Preko njih stavite kremu od sira i malo umaka od borovnica.
  5. Istucite vrhnje za šlag. Stavite ga na vrh, ukrasite borovnicama koje ste stavili sa strane i stavite u hladnjak do posluživanja
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.