Među divoticama koje donosi jesen 'ubrali' smo najslanije recepte od gljiva, nara, kestena i drugih aromatičnih namirnica. Šarenilom boja na tanjuru dostojni su svečanog nedjeljnog ručka, ali i brzinskih predjela koja će sa stilom nahraniti gladuše. Među pečenjima, bruschettama, slanim muffinima i jelima na žlicu svatko može naći nešto prema svojem ukusu.
Otkrivamo i slatku stranu bundeve. Cheesecake, dekadentna čokoladna torta ili naopaki kolači s bundevom mirisni su deserti za utjehu. Brazilski specijaliteti, delicije s kavom i hrvatski fast food samo su neke od tema od kojih rastu zazubice i inspiriraju na kuhanje. I ove ćemo subote objaviti najbolje recepte i fotografije čitatelja, a najbolje nagrađujemo. Kupite svoj primjerak i ove subote uz 24sata.
Recept: Svinjetina s umakom od jabuke
U lonac stavite nasjeckan luk, češnjak i papričice te dodajte ostale sastojke; kocke jabuka, jabučni ocat, smeđi šećer, ribani đumbir, papar, grožđice, lovorov list i timijan.
Kad provrije, kuhajte na laganoj vatri poklopljeno oko 40 minuta dok se ne zgusne. Zadnjih 5 minuta kuhanja otklopite lonac i kuhajte dok tekućina ne ispari.
Maknite lovor i izmiksajte umak. Svinjski odrezak rastanjite batom za meso, posolite ga, popaprite i posipajte crvenom paprikom. Nasjeckane gljive pirjajte na ulju i ohladite.
Pripremljenim umakom tanko nadjenite odrezak, posipajte sjeckanim gljivama, zarolajte i povežite kuhinjskom vezicom. Ispod špage utaknite par listića kadulje.
Premažite roladu s umakom i pospite sjeckanim timijanom. Meso stavite u zdjelu i dolijte ulje. Posložite četvrtine oguljenih krumpira i par ploška jabuka, te pecite na 180° C oko 50 minuta. Ostavite da malo odstoji, pa ga narežite.