Na ovo vrlo slasno natjecanje, natjecatelji se prijavljuju u dvije kategorije: u prvu kategoriju se mogu prijaviti sva dobrovoljna vatrogasna društva, a druga kategorija je otvorena za sve fizičke i pravne osobe.
Svoje će umijeće u pripravljanju kotlovine pokazati 30-ak ekipa. Nakon pripremljenih miomirisnih obroka započinje ocjenjivanje prema kriterijima: tekstura mesa, aroma kotlovine, aroma umaka, vizualni izgled kotla (šešira, tanjura) te ukupna razina nastupa ekipe (styling, fair play, zabava).
![kotlovina | Author: Karina Šiždrak](/media/img/1c/91/33f3feb0c80c3b570d2a.jpeg)
Stručni žiri će činiti predstavnici sponzora manifestacije, predstavnik Turističke zajednice grada Jastrebarskog te gastro novinarka Martina Validžić.
Predsjednik žirija biti će najpoznatiji hrvatski kuhar Branko Ognjenović, Akademik kulinarstva i poznati kulinarski edukator.
Žiri će izabrati najbolje u obje kategorije, a najbolje „majstore kotlovine“ očekuju brojne vrijedne nagrade koje će osigurati naš vjerni sponzor Limarija Sebastijan d.o.o.
Sponzori ovogodišnje manifestacije su PIK Vrbovec, Limarija Sebastijan i Kotany.