08. listopada 2017.

Top 10 recepata s gljivama

Juha od gljiva
1/2
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ne kukajte za ljetnim namirnicama, već iskoristite gljive i uživajte u jeseni

1. Rižoto od buče s vrganjima
Jelo je pripremio Branko Ognjenović kako biste okusili jesen na tanjuru uvođenjem gljiva u omiljena jela. Recept možete pronaći ovdje.

2. Quiche od špinata i shiitake gljiva
Idealno je vrijeme za pripremu pita i tartova pa predlažemo ovaj jednostavni quiche sa špinatom i gljivama. Shiitake gljive možete zamijeniti i drugim vrstama gljiva. Recept ovdje.

3. Samoborska juha od gljiva
O ovoj juhi od gljiva našli su se vrganji, bukovače i šampinjoni. Recept pronađite ovdje.

4. Piletina u umaku od gljiva
Jednostavan recept koji se pokazao hitom među našim čitateljima odabrala je redakcija Zdrave Krave. Isprobajte ga ovdje.

5. Mini musaka od krumpira i gljiva
Musaku možete pripremiti u većoj posudi ili u više malih zbog čega će dojam biti drukčiji i intrigantan. Ravno iz kulinarskog pera Marine Gaši, recept ovdje.

6. Lungić od vepra s gljivama
Gljive kao simbol jeseni odlično pašu uz najkvalitetniji komad svinjskog mesa. Jelo i recept pripremio je Grgur Bakšić, a recept pronađite ovdje.

Svinjski lungići sa suhim šljivama | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

7. Teletina s gljivama i špinatom
Šampinjone izrežite na malo deblje komade, jer tijekom prženja ispuštaju tekućinu i gube na volumenu. Recept ovdje.

8. Palenta u umaku od gljiva
Umjesto dobro provjerenih priloga kao što su riža i tjestenina, gljive iskombinirajte s palentom. Recept ovdje.

9. Tjestenina s pancetom i gljivama
Jednostavna i brza tjestenina s pancetom, gljivama i umakom od temeljca i crnog vina. Recept ovdje.

10. Fettuccine s gljivama i pršutom
Umjesto pancete probajte umak od gljiva i pršuta kojim ćete preliti fettuccine ili neku drugu vrstu tjestenine. Recept ovdje.
špica sezone

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.