Ako pratite ove savjete i trikove postat ćete majstor u vlastitoj kuhinji
- Skladištenje voća
Banane, avokado, mango i šljive odvojite od brokule, mrkve i lisnatog zelenog povrća jer ispuštaju plinove koji ubrzavaju kvarenje
- Zamjena tijestu za lazanje
Ponestale li tijesta za lazanje, iskoristite mlince. Blanširajte ih i složite na dno posude za pečenje, zalijte bešamelom, puretinom i povrćem
- Biskvit
Kako biskvitni kolač prilikom pečenja ne bi pao, prije prečenja u sredinu stavite makaron
- Čuvanje rajčica u koknzervi
Kako biste spriječili stvaranje plijesni u otvorenoj limenci pelata koju niste potrošili, prelijte je s maslinova ulja i spremite u hladnjak
- Ustajali kruh
Ako vam kruh postaje ustajao, stavite ga u vrećicu s komadom svježeg celera i zatvorite. Celer će mu vratiti svježinu i lijepu teksturu.
- Kožica na pudingu
Kako biste izbjegli kožicu na pudingu, prekrijte ga folijom ili papirom za pečenje