08. studenoga 2016.

Toplo i fino: Gratinirani krumpir s keljom

gratinirani krumpir
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavno, brzo i toplo jelo za svaki dan.

Gratinirani krumpir teško je ne voljeti. Dodajte mu kelj, začinite omiljenim začinima pa ga zavolite još i više. Jednostavno jelo koje će vas zagrijati u nadolazećim hladnijim danima toliko se brzo priprema da ćete se i sami iznenaditi. Ljubitelji mesa u složenac mogu ubaciti i koji kolutić kobasice ili kockicu slanine.

Potrebno vam je:

  • 700 g krumpira
  • 1 manja glavica kelja
  • 4 režnja češnjaka
  • ½ šalice krušnih mrvica
  • 100 g ribanog sira
  • Svježi začini (peršin, kadulja...)
  • 50 ml mlijeka
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Kuhajte krumpir, ali ga nemojte skuhati do kraja. Neka tek malo omekša.
  2. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  3. Skuhane krumpire ubacite u ledenu vodu pa ih narežite na ploške.
  4. Kelj očistite i nasjeckajte na manje komadiće.
  5. U zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, češnjak, sol i papar.
  6. Ubacite kelj pa sve dobro pomiješajte.
  7. Na dno posude za pečenje posložite najprije kelj, pospite sirom pa dodajte krumpir.
  8. Po vrhu pospite krušne mrvice, prekrijte i pecite oko 30 minuta ili dok krumpir ne omekša.
  9. Maknite foliju, prelijte mlijekom i pecite još 15 minuta dok ne postane hrskavo. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.