gastro postao
Jednostavno, brzo i toplo jelo za svaki dan.
Gratinirani krumpir teško je ne voljeti. Dodajte mu kelj, začinite omiljenim začinima pa ga zavolite još i više. Jednostavno jelo koje će vas zagrijati u nadolazećim hladnijim danima toliko se brzo priprema da ćete se i sami iznenaditi. Ljubitelji mesa u složenac mogu ubaciti i koji kolutić kobasice ili kockicu slanine.
Potrebno vam je:
- 700 g krumpira
- 1 manja glavica kelja
- 4 režnja češnjaka
- ½ šalice krušnih mrvica
- 100 g ribanog sira
- Svježi začini (peršin, kadulja...)
- 50 ml mlijeka
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Kuhajte krumpir, ali ga nemojte skuhati do kraja. Neka tek malo omekša.
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Skuhane krumpire ubacite u ledenu vodu pa ih narežite na ploške.
- Kelj očistite i nasjeckajte na manje komadiće.
- U zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, češnjak, sol i papar.
- Ubacite kelj pa sve dobro pomiješajte.
- Na dno posude za pečenje posložite najprije kelj, pospite sirom pa dodajte krumpir.
- Po vrhu pospite krušne mrvice, prekrijte i pecite oko 30 minuta ili dok krumpir ne omekša.
- Maknite foliju, prelijte mlijekom i pecite još 15 minuta dok ne postane hrskavo.
Dobar tek!